Екшънът "Беглецът" ще се сдобие с нова версия

14.05.2015 г.
Екшънът През лятото на 1993 година се състоя световната премиера на криминалния екшън трилър с Харисън Форд "Беглецът". Филмът на Андрю Дейвис, чийто сценарий бе вдъхновен от едноименния телевизионен сериал от 60-те години, се превърна в изненадващ международен хит, а за изпълнението си на ловкия щатски шериф Сам Джерард ветеранът Томи Лий Джоунс бе награден с "Оскар" за поддържаща роля. "Беглецът" натрупа приходи от близо 400 милиона долара и това постижение доведе до направата на продължение, което бе озаглавено "Щатски шерифи" (1998).

Финансовите постъпления на "Щатски шерифи" не оправдаха очакванията на продуцентите и оповестените в началото на 1998-ма година планове за трети филм от поредицата в крайна сметка не бяха реализирани.

Но сега, 22 години след появата на оригиналния "Беглецът", от началството на Уорнър Брос отново обръщат поглед към света на несправедливо обвинения в убийство доктор Ричард Кимбъл и преследващия го щатски шериф Самюъл Джерард. Преди броени часове официални източници от студиото (цитирани от Deadline) разкриха, че е започнала подготвителната работа по нов проект от франчайза. Все още не се знае дали става дума за рестарт, римейк или продължение.

По сценария на разработваната продукция ще работи Кристина Ходсън, за която това е втори пълнометражен филм след драматичния трилър с Наоми Уотс "Shut In" (чиято премиера е насрочена за началото на 2016 г.). От Уорнър Брос все още не са намерили режисьор за новия "Беглецът", но за сметка на това се знае, че продуцентските задължения ще бъдат поети от Арнолд Копелсън и Ан Копелсън. Освен че бяха продуценти на оригиналния филм, съпрузите Копелсън са работили и по познати на широката публика заглавия като "Заличителят", "Седем", "Адвокат на Дявола", "Перфектно убийство" и "Нито дума".

Арнолд Копелсън:
"Имам много добри преживявания от общата ми работа с Уорнър Брос. Там направих много филми и се радвам, че отново ще работя със студиото по "Беглецът". Чувството е като завръщане у дома."

Работата по сценария на бъдещия филм тепърва предстои да започне и все още не се знае дали Харисън Форд и Томи Лий Джоунс ще бъдат част от актьорския екип. Според информация от Уорнър Брос, стартът на снимачния процес най-вероятно ще бъде даден в началото на 2016 година.

В най-добрия случай, до края на тозгодишния летен сезон ще стане ясно кой ще поеме режисурата на новия "Беглецът".
Copyright © 2024 Dir.bg.