Чанинг Тейтъм - продуцент на драма под лейбъла TriStar

30.05.2015 г.
Чанинг Тейтъм - продуцент на драма под лейбъла TriStarЧанинг Тейтъм ще постави на голям екран мемоарите на 37-годишния американския писател, блогър и общественик Матю Логълин, публикувани през 2011 г. - "Две целувки за Мади: спомен за загубата и любовта"  ("Two Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love"). Книгата влиза в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс още в годината на излизането си.

Драмата баща - дъщеря разказва историята на брака на Логълин, смъртта на съпругата му 27 часа след раждането на дъщеря им и отглеждането й от самотния родител. Бащата целува по два пъти дъщеря си всяка вечер.

Чрез собствената си продуцентска къща "Free Association" и заедно с "Temple Hill Entertainment", Тейтъм ще е продуцент - и евентуално ще изиграе главната роля - под лейбъла на Сони "TriStar".

Проектът, тогава на "Lifetime", датира още от 2012 г. с изпълнителни продуценти Марта Кауфман и Денис ДиНови, но не му бе дадена зелена светлина. Сега Тейтъм ще продуцира заедно с партньора си Питър Киърнан, а от страна на "Temple Hill" продуценти са Марти Боуън и Уик Годфри.

Дейна Стивънс е наета да напише сценария; тя е известна у нас с работата си по "Град на ангели" (1998) и като създател и сценарист на сериала "Животът на Брайън" (2006), изпълнителен продуцент е на биографичната драма с Мерил Стрийп "Джули и Джулия" (2009).

Самият Чанинг Тейтъм е баща на дъщеря - Евърли, родена от съпругата му, актрисата Джена Тейтъм през 2013 г.

Сред продукциите на неговата компания са филмите "Внедрени в час 2", "Белият дом: Под заплаха", “Професия: Стриптийзьор” и излизащият през юли "Професия: Стриптийзьор 2".
"Temple Hill" произведе поредицата "Здрач", "С дъх на канела", "Вината в нашите звезди", "Лабиринтът: Невъзможно бягство", "Най-дългото пътуване" и излизащия през юни (с премиера в България в край на юли) "Хартиени градове".

Информацията е на електронното издание "The Tracking Board" и е потвърдена от самия Матю Логълин в Туитър.
Copyright © 2024 Dir.bg.