Джейсън Стейтъм в продължението на “Лейър Кейк

03.06.2015 г.
Джейсън Стейтъм в продължението на “Лейър Кейк”В края на 2013-та година беше оповестена новината, че британската кримка с Даниел Крейг и Сиена Милър “Лейър Кейк” ще се сдобие с продължение. Режисьорът на оригинала Матю Вон ще бъде продуцент на втората част, а за изпълнител на главната мъжка роля беше привлечен Джейсън Стейтъм.

Първият “Лейър Кейк” не регистрира особено големи финансови постъпления от световните си кинопрожекции, но в годините след премиерата популярността на филма сред феновете на британското криминално кино се увеличи значително.

Сценарият на трилъра беше базиран на романа със същото име (дело на писателя Джей Джей Конъли), а преди две години стана ясно, че продължението ще чарпи вдъхновение от “Viva La Madness” - литературното продължение на “Лейър Кейк”, което отново бе написано от Конъли. Разработваната втора част все още не разполага с режисьор, но за сметка на това вече се знае кога ще започне снимачния процес.

По време на интервю за най-новия си филм "Шпиони" Джейсън Стейтъм потвърди за пореден път, че ще изиграе главната роля във “Viva La Madness” и допълни, че камерите на продукцията ще се завъртят през 2016-та година.

Стейтъм пред Digital Spy: "Джей Джей Конъли е написал много добра книга и планираме да направим нещо страхотно с нея. Той е много талантлив писател и романа е невероятен. Обичам “Лейър Кейк”, но продължението е по-добро. Работим здраво и ще заснемем адаптацията през следващата година. В момента организираме нещата около финансирането."

Историята на “Viva La Madness” започва от момента, в който приключи “Лейър Кейк”. Безименният главен герой решава да се пенсионира и да заживее на самотен плаж, но серия от бурни и неочаквани събития го поставят отново в центъра на опасния подземен свят на Лондон. Скоро той осъзнава, че е забъркан в международна престъпна схема, включваща трансатлантически нарко-сделки, пране на пари и високотехнологични измами.

Освен изпълнител на главната роля Джейсън Стейтъм е също така и продуцент на филма, заедно със Стивън Часман (“Транспортер”) и Матю Вон. Работата по сценария протича в момента, но все още не се разкрива името на сценариста.

До края на тази година ще стане ясно кой ще поеме режисурата на “Viva La Madness” и кои актьори ще се присъединят към вече потвърдения Джейсън Стейтъм. Ако всичко протече по план лентата ще тръгне по кината през 2017-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.