Последният роман на Майкъл Крайтън "Микро" ще бъде адаптиран за големия екран

30.06.2015 г.
Последният роман на Майкъл Крайтън Дриймуъркс ще адаптира още един от романите на Майкъл Крайтън след поредицата „Джурасик парк”. Заглавието е „Микро” и това е последната творба на покойния писател, която е довършена от колегата му Ричард Престън през 2011 г.

Според сюжета, трима мъже са открити мъртви в заключен офис в Хонолулу. Няма следи от борба, ако не се броят изключително тънките разрези по телата им. Единствената улика е мъничък робот с ножове, почти невидим за човешко око. Седeм специализанти биолози от Кембридж са привлечени от новооснована компания, занимаваща се с биотехнологии. „Наниджен Майкротекнолъджис” ги изпраща в своята загадъчна лаборатория на Хаваите, като им обещава достъп до средства, които ще открият нови хоризонти пред науката. Но щом се озовават в джунглите на Оаху, младите учени попадат във враждебна среда, в която изненадите и опасностите дебнат на всяка крачка.

Стивън Спилбърг и Франк Маршал ще търсят заедно най-подходящите сценаристи и режисьор, които да адаптират за киното този сюжет.
Copyright © 2024 Dir.bg.