Хитовата анимация ”Хотел Трансилвания” ще бъде превърната в сериал

16.07.2015 г.
Хитовата анимация ”Хотел Трансилвания” ще бъде превърната в сериалВъпреки че не успя да се превърнe в хит от ранга на "Шрек" и "Замръзналото кралство", анимационният филм на Сони Пикчърс ”Хотел Трансилвания” натрупа в световен мащаб приличните 356 милиона долара и също така се представи успешно на Blu-ray пазара. Именно това доведе и до направата на директно продължение, чиято българска премиера е насрочена за края на месец септември, тази година.

Сюжетът на ”Хотел Трансилвания 2” отново се фокусира върху отношенията между граф Дракула (Адам Сaндлър), неговата дъщеря Мейвис (Селена Гомес) и техните общи приятели, а най-новото попълнение към екипа от колоритни персонажи е Влад - вампир със старомодни виждания и баща на Дракула, който с пристигането си слага началото на епична битка между съвремието и миналото.

Прогнозите на бокс офис анализаторите са, че ”Хотел Трансилвания 2” ще подобри без особени проблеми постижението на първата част и ще бъде свален от екраните с приходи в световен мащаб от над половин милиард долара. От Сони Пикчърс също имат вяра в анимационната вселена на граф Дракула и доказателство за това е решението на студиото да участва в разработването на телевизионен сериал с името ”Хотел Трансилвания”.

Работата по сценария все още не е започнала, но за сметка на това вече се знае, че първия епизод от анимационните серии ще дебютира на малкия екран през първата половина на 2017-та година. Историята на сериала ще се фокусира върху дъщерята на Дракула, Мейвис, нейните приятели и общите им премеждия по време на пубертета.

По създаването на телевизионната версия на ”Хотел Трансилвания” от Сони Пикчърс ще работят в сътрудничество с канадското студио за анимационни филми и сериали Nelvana (отговорно за анимационни проекти като "Пипи Дългото чорапче", "Магическият училищен автобус" и "Приключенията на Тинтин").

Президентката на Sony Pictures Animation Кристин Белсън:

"Зрителите приеха света на ”Хотел Трансилвания” и за нас е вълнуващо да работим с Nelvana по създаването на нови приключения за тези герои. Сериалът ще разказва за тийнейджърските години на Мейвис и ще разшири света на персонажите от петзвездния хотел за чудовища."

Все още не е ясно кой телевизионен канал ще излъчва сериала и не се знае дали Селена Гомес ще озвучава отново дъщерята на граф Дракула - Мейвис.

Повече детайли за сериала ”Хотел Трансилвания” ще бъдат разкрити в следващата една година.

Copyright © 2024 Dir.bg.