Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Крис Прат / Christopher Michael Pratt

Дата на раждане - 21.06.1979
Място на раждане - Вирджиния, Минесота, САЩ

Американският филмов и телевизионен актьор е роден в семейството на продавачка (от норвежко потекло) в супермаркет и миньор в златарска мина, по-късно реконструктор на стари къщи, има брат и сестра. Отраснал е в малкото градче Лейк Стивънс край езерото със същото име в щата Вашингтон, където завършва местната гимназия пред 1997 г. Има успехи в борбата, неговият треньор иска той да се занимава със спорт - Крис просто "знае, че ще бъде известен и че ще прави много пари". Влиза в колеж, но издържа един семестър и напуска; работи като комисионер на купони и дневен стриптизьор, докато накрая се озовава бездомен на остров Мауи, Хаваите, като спи във ван и в палатка на плажа.

19-годишен, работи там като сервитьор в ресторант, където среща канадската режисьорка Рей Чонг, подпомогнала заниманията му с актьорство и старта на кариерата му. Тя го включва в своя режисьорски дебют - късометражния хорър "Cursed Part 3", сниман в Лос Анджелес. Първата му постоянна работа е в телевизионния сериал "Евърууд" (2002 - 2006). През ноември 2013 г. получава главната роля в "Джурасик свят" (премиера през юни 2015 г.) на мястото на Джош Бролин. През март 2014 г. получава наградата на асоциацията на собствениците на киносалони ("CinemaCon") за "пробив на изпълнител".

Сред хобитата на Прат са автомонтьорството, ловът и риболовът. От 2009 до 2017 г. е женен за актрисата Анна Фарис, с която се запознава на снимките на филма "Купонът на живота ти". Тя е по-възрастна от него с 3 години, с нея имат един син. През юни 2019 г. се жени за Катрин Шварценегер, авторка на езотерична и детска литература (дъщеря на Арнолд Шварценегер).

Филмография

Актьор: Пазители на галактиката vol. 3 Джурасик свят: Господство Тор: Любов и гръм Война в бъдещето Avengers: Infinity War Джурасик свят 2 Пазители на Галактиката 2 Пасажери Великолепната седморка Джурасик свят Пазители на Галактиката Тя Кой е баща ни? Враг номер едно Безкрайният годеж Кешбол Купонът на живота ти Булчински войни Страстите на Дженифър Неуловим Озвучен от: Super Mario Bros: Филмът Напред LEGO Филмът 2: Второто пришествие LEGO: Филмът

Новини

Sony подготвя „Spider-Woman“ Джеймс Гън готов със сценария на „Пазители на галактиката vol. 3“ „Джурасик свят: Рухналото кралство“ превзе американския боксофис "Джурасик свят 3" с премиерна дата Forbes класира актьори по участие в касови филми Най-очакваните блокбъстъри през 2018 г. Първи кадри от "Джурасик свят: Рухналото кралство" Първи кадри от "Джурасик свят: Рухналото кралство" Най-високоплатените актьори Крис Прат и Анна Фарис се разделят Кърт Ръсел в новия трейлър на "Пазители на Галактиката Vol. 2" Крис Прат за секссцените с колежки Тийзър трейлър: сбирщина от супергерои в "Пазители на Галактиката Vol. 2" Тревъроу: "Джурасик свят 2" е за правата на животните Трейлър към "Великолепната седморка" Промо кадър и списък с актьорите на „Пазители на галактиката 2” Брайс Далас Хауърд за ролята си в „Джурасик свят 2” Мортен Тилдум ще прави фентъзи след фантастиката "Пътници" Продължението на "Джурасик свят" вече с премиерна дата и за България Продължение на "Джурасик свят" през 2018 Кого ще видим като Хан Соло в новия филм? Индиана Джоунс се завръща през 2018-та година Нов трейлър на "Джурасик свят" Филмови награди на MTV 2015 - номинации Итън Хоук влиза в римейк на "Великолепната седморка" Спилбърг планира да режисира филмовия рестарт на “Индиана Джоунс” Първият Оскар е факт, вижте и останалите Оскари: презентаторите тази вечер Крис Прат заменя Харисън Форд в подготвяното продължение на “Индиана Джоунс" Най-доходоносните актьори
Copyright © 2024 Dir.bg.