Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Итън Хоук / Ethan Hawke

Дата на раждане - 06.11.1970
Място на раждане - Остин, Тексас, САЩ

Той е един от най-обаятелните американски актьори. Роден е на 6 ноември 1970 в Остин, Тексас. Дете е на прекалено млади родители, които се разделят още преди малкият Итън да проходи. Отгледан е от майка си. След като тя се омъжва повторно, семейството се премества в района на Принстън, Ню Джърси. Там бъдещата звезда учи актьорско майсторство в Princeton's McCarter Theatre и още 14-годишен дебютира в киното във филма на Джо Данте "Explorers" (Изследователи, 1985), в който главната роля редом с Ривър Финикс.

След своя дебют Хоук временно прекратява актьорската си кариера, за да завърши висшето си образование в Carnegie Mellon University. Още като студент обаче е избран от режисьора Питър Уиър за една от ролите в прекрасния филм с Робин Уилямс "Обществото на мъртвите поети" (1989). Две години по-късно Итън играе заедно с Джеръми Айрънс в "Мочурища" в роля, която е сходна с тази от филма на Питър Уиър.

Следващите ярки превъплъщения на чаровния актьор са в тийнейджърската драма "Хапки на реалността" (Reality Bites, 1994) на реж. Бен Стилър, романтичната драма на Ричард Линклейтър "Преди изгрева" (Before Sunrise, 1995), мрачната фантастика "Гатака" (1997).

По време на снимките на последния се влюбва в актрисата Ума Търман и двамата се оженват през 1998 г. Имат две деца - 5-годишната Мая и родения през 2002-а Рон.

Сред последните забележителни актьорски изяви на Хоук е тази във филма на Антоан Фукуа "Тренировъчен ден". Дензъл Уошингтън печели "Оскар" за главната роля, а Хоук е номиниран за наградата в раздела за поддържащ актьор.

Итън Хоук скоро ще се изяви и като режисьор. Той ще екранизира собствения си роман "The Hottest State". Актьорът признава, че е бил убеждаван няколко години да режисира филм по дебютната си книга, пожънала огромен успех. Миналата година на пазара излезе и втората му творба "Ash Wednesday".

Неотдавна жълтата преса писа, че Ума Търман, звезда от "Криминале" и "Опасни връзки", е изгонила съпруга си от общия им дом в Ню Йорк. В момента актьорът обитава двойна стая в хотел, а жена му обмисля развод. Причината за гнева й е, че това лято папараци са издебнали Хоук да интимничи със сексапилния модел от Монреал Джен Пързоу. Канадката е по-млада от 33-годишната Търман с 11 г. Итън се запознал с нея, докато снимал в Монреал новия си филм "Taking Lives".

Нет Фокус

Филмография

Актьор: Glass Onion: A Knives Out Mystery The Northman Черният телефон Истината Стокхолм Джулиет, гола First Reformed Валериан и градът на хилядата планети Великолепната седморка Чет Бейкър: Born to Be Blue Юношество Чистката Преди полунощ Зов за завръщане Жената от номер пет Ню Йорк, обичам те! Бруклинските стражи Нападение над участък 13 Цар на войната Крадец на животи Преди залез Тренировъчен ден Лента Хамлет Кедри в снега Братята Нютън Големите надежди ГАТАКА Преди изгрев Хапки от реалността Живи Обществото на мъртвите поети Сценарист: Преди полунощ Преди залез

Новини

IFC Films взеха "Tesla" с Итън Хоук Албърт Хюз ще е режисьор на римейка на „Беглецът“ Оскар Айзък в „The Card Counter“ на Пол Шрейдър „Уорнър” вече работят по предисторията „Тренировъчен ден” Холивуд очарован от Стивън Кинг: идва и "Талисманът" Награди за независимо кино "Independent Spirit" 2019 Асоциацията на кинокритиците в L.A. обяви наградите си за 2018 г. Независимо кино: наградите на Sundance 2018 Над 200 заглавия в програмата на Сънданс Необичайните кина по света Световни премиери във Венеция на филми на Клуни, Дел Торо, Фриърс и Вирдзи „Валериан и градът на хилядите планети” е най-скъпият френски филм в историята Итън Хоук и Сали Хокинс са съпрузи в "Моди" Сезонът на наградите тръгна: Готъм 2016 Първи трейлър на космическата опера на Бесон Още за юбилейната Киномания 2016 Кара Делавин в комедия Трейлър към "Великолепната седморка" Сериен убиец вдъхновен от филма "Чистката" Джон Гудман в ролята на извънземно във филма на Люк Бесон Итън Хоук се присъедини към филма „Валериан” на Люк Бесон Винсънт Д’Онофрио става режисьор Итън Хоук влиза в римейк на "Великолепната седморка" Обявиха номинациите за Оскар 2015 Награди AFI 2015 - звезден обяд и реч на Кърк Дъглас Ето и номинациите за “Златен глобус” Патриша Аркет и Итън Хоук с награди „Аmerican Riviera” за цялостно творчество 30-ти "награди за дух" (Spirit Awards), Birdman с 6 номинации Филмът на Ричард Линклейтър "Юношество" с най-много номинации за наградите "Готам" Итън Хоук - във филм от създателите на “Паранормална активност” Джули Делпи + Итън Хоук = Любов? Итън Хоук преодоля провала на брака си "Хамлет" - как изглежда класиката днес Ролите на Итън Хоук
Copyright © 2024 Dir.bg.