Дух в броня

Ghost in the Shell

- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 29.03.2017
Премиера в България: 31.03.2017
Производител: DreamWorks, Grosvenor Park Productions, Seaside Entertainment, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименната манга (комикс) от 1991 г. на японския автор Широ Масамуне.

Скарлет Йохансон влиза в ролята на Майора – Мотоко Кусанаги, единствен по рода си хибрид между човек и киборг и ръководител на елитната част "Отдел 9" - “Public Security Section 9”. Работата на отдела е да се противопоставя на най-опасните престъпници, екстремисти, терористи и корумпирани политици; специалният екип на Майора е съставен от бивши войници и полицейски детективи.

Те ще трябва да се изправят пред враг, чиято единствена цел е да унищожи всички разработки в кибертехнологиите на "Ханака Роботикс". Това е престъпният компютърен хакер-полуробот Кудзе (Майкъл Пит). Има обаче един проблем: когато са създавали Майора, паметта й е трябвало да бъде заличена, за да служи на системата без въпроси и съмнения. Една грешка ще позволи на спомените й да започнат да се връщат, а това неминуемо води до редица въпроси за произхода на хибрида, както и до съмнение в мотивите системата да спаси точно нея. А когато попада в свят на противоречия, героинята на Скарлет Йохансон ще може да се довери единствено на себе си, за да разбере истината.

В основния актьорски състав са още Такеши Китано (като Дайсуке Арамаки), Жюлиет Бинош (д-р Олет), Пило Асбик (Бато) и Каори Момои.

Втори пълнометражен фирлм на британския режисьор Рупърт Сандърс след "Снежанка и ловецът" (2012 г.).
Снимките са осъществени в Нова Зеландия и Китай.

Кастинг

Режисьор: Рупърт Сандърс
В ролите: Скарлет Йохансон, Майкъл Пит, Майкъл Уинкот, Жюлиет Бинош, Пило Асбик, Такеши Китано, Питър Фердинандо, Кристофър Оби, Каори Момои, Ютака Идзумихара
Сценаристи: Джейми Мос, Джонатан Хърман
Продуценти: Ари Арад, Ави Арад, Стивън Пол
Музика: Лорн Балф, Клинт Мансел
По книгата на: Широ Масамуне
Оператор: Джес Хол
Copyright © 2024 Dir.bg.