Последната Коледа

Last Christmas

Великобритания, САЩ | 2019г | 103 минути | Комедия , Музикален , Романтичен , Семеен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 08.11.2019
Премиера в България: 15.11.2019
Производител: Calamity Films, Feigco Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Филм по едноименния поп хит (1986 г.) на британския дует "Wham!" - Джордж Майкъл и Андрю Риджли.

Отпускарски романс по Коледа в Лондон с Кейт и Том – две напълно противоположни личности, чиито съдби се преплитат в забавна и трогателна история за любов, приятелство, изкупление, празничен дух и още нещо. История, вдъхновена от най-известните и непреходни песни на незабравимия Джордж Майкъл и решена в най-добрите традиции на класическите коледни филми.

Саможивата Кейт (Емилия Кларк) заради нещастни обстоятелства и поредица от лоши решения е загърбила всякакви отговорности и мечти за реализация като певица. Тя пилее живота си, скитайки се из Лондон под акомпанимента на звънчетата на обувките си, които са само едно от дразнещите следствия от работата й като елф в целогодишно отворен коледен магазин.

Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството си, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том (Хенри Голдинг), който изглежда подозрително идеален. Веднъж попаднал в живота й, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт. Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра.

Освен някои от най-известните песни на Джордж Майкъл, които са дълбоко свързани с идеята за филма и се преплитат с живота на Кейт, ситуациите и емоционалните състояния, през които тя преминава, зрителите ще чуят още и нови, неразпространявани досега произведения на легендарния певец. Носител на „Грами“, за цялата си кариера, Джордж Майкъл е продал над 115 милиона албума и е записал 10 сингъла, достигнали първо място в класациите. Саундтракът съдържа 12 от най-великите солови песни на Джордж Майкъл, както и 3 парчета на Wham! в оригиналните им версии. Всички песни от албума са написани, аранжирани и продуцирани от самия Джордж Майкъл и представят неповторимия и разнообразен талант на изпълнителя.

Кастинг

Режисьор: Пол Фийг
В ролите: Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Мишел Йео, Ема Томпсън, Дейвид Мюмени, Рене Коста
Сценаристи: Брайъни Кимингс, Ема Томпсън
Продуценти: Ема Томпсън, Дейвид Ливингстоун, Ерик Бейърс, Джеки Хендерсън
Музика: Тиодор Шапиро
Оператор: Джон Шуорцман
Copyright © 2024 Dir.bg.