"Сикарио" ще има продължение

22.09.2015 г.
Още неизлязъл по екраните, кървавият наркоекшън "Sicario" ("наемен убиец") се сдоби с продължение, според изненадващото съобщение на Variety. От "Lionsgate" вече работят по въпроса, като сценаристът Тейлър Шеридан оглежда проекта така, че в него по някакъв начин да бъде включен и сегашният режисьор Дени Вилньов.

Фокусът на възможното продължение вече е ясен: той ще стъпи върху мистериозния образ на наемника, изигран от Бенисио Дел Торо. Съпредседателят на Lionsgate Патрик Уаксбъргър заяви: "Още преди "Сикарио" да тръгне, попитах Денис - какво става с този герой? Къде отива Бенисио?"

От студиото се вълнуват от представянето на филма както сред критиката, така и комерсиално, а Уаксбъргър очевидно мисли и за наградите Оскар: "Филмът има потенциал за много Оскари - за най-добър филм, за най-добър режисьор, оператор, музика и, разбира се, актьорите!".

Времето ще покаже, но отсега е лесно да се предскаже, че лентата, в която ще видим още звездите Емили Блънт, Джош Бролин и Джон Бърнтол ("Вълкът от Уолстрийт", "Ярост", "Светът е наш"), ще получи нещо от наградите на академията догодина.

В Щатите "Сикарио" излезе в ограничено разпространение на 18 септември, а на 2 октомври тръгва с пълна сила. Българската премиера е само седмица по-късно, на 9 октомври, като се разпространява от Студио Кино Нова и Би ЕС Филмс.
Copyright © 2024 Dir.bg.