Проду..."/> Кино

Председателят на Walt Disney: исторически момент за "Star Wars", Лукасфилм и Дисни

06.02.2016 г.
Председателят на Walt Disney: исторически момент за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" преминава границата от 2 милиарда долара

Продукцията под шапката на "Walt Disney" се очаква да е преминала $900 млн в американския бокс-офис през вчерашния петък и по този начин да увеличи преднината си пред "Аватар" с още 140 милиона долара, съобщава "Варайъти". Седмият филм от поредицата "Star Wars" ще достигне в днешния ден и 2 милиарда в глобални продажби, като по този начин ще стане третият филм в историята с подобен рекорд - присъединявайки се към "Аватар" ($2.78 млрд) и "Титаник" ($2.19 млрд).

По този повод, председателят на "Walt Disney Studios" Алън Хорн излезе с изявление, в което се казва: "Това е исторически момент за Star Wars, за Lucasfilm и за Disney. Всички ние тук сме изключително удовлетворени, че сме част от това пътуване с феновете по света, които направиха от филма такъв забележителен успех. Постиженията му са наистина поразителни и за нас е чест, че възродихме тази кинематична галактика не само за нейните любители от десетилетия насам, но и за новото поколение, което ще поддържа наследството на "Междузвездни войни" живо за много години занапред".

Сред другите финансови рекорди на епизод VII са най-голяма предпремиера ($57 млн), най-голям премиерен ден в САЩ ($119.1 млн), най-голрям премиерен уикенд в 18 територии (Австралия, Русия, Германия и др. включително България), най-голяма премиерна седмица, най-голям втори уикенд, най-голям трети уикенд, най-бързо постигане на $1 милиард (12 дни), най-продаван филм за всички времена в САЩ и Великобритания.

Филмът бе номиниран и за 5 Оскара - за монтаж, музика, звуков мишунг, звуков монтаж и визуални ефекти.

В България, с края на уикенда утре филмът ще прехвърли условната граница от 4 милиона лева от продажби на билети.
Copyright © 2024 Dir.bg.