Най-високоплатените актьори: класация за 2016 г.

26.08.2016 г.
Най-високоплатените актьори: класация за 2016 г.Бившият кечист ("Скалата") и настоящ актьор Дуейн Джонсън оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатените актьори в света с получени за 2016 г. $64.5 млн. 44-годишният Джонсън измести досегашния фаворит Робърт Дауни мл., като удвои неговите приходи спрямо миналата година благодарение най-вече на екшън комедията "Агент и 1/2" и на аванс за "Бързи и яростни 8".

Сумите са за периода от 1 юни 2015 до 1 юни 2016 година, преди да бъдат обложени с данъци и да бъдат платени такси на мениджъри и агенти.

Вторият най-високоплатен актьор е Джеки Чан от "Дим да ни няма" ($61 млн), който продуцира и играе във филми за китайския пазар, а на трето място е Мат Деймън с $55 млн долара, придобити с участието му в "Марсианецът". Робърт Дауни мл. заема осмо място в тазгодишната класация въпреки ролята си в "Първият отмъстител: Войната на героите".

Авторитетното списание отново подчерта разликата в хонорарите, изплащани на мъжете и жените. По-рано тази седмица Дженифър Лорънс оглави дамската "надпревара" за втора поредна година със своите 46 милиона долара през настоящата година. Втора в класацията е Мелиса Маккарти, а трета - Скарлет Йохансон. Приходите на Лорънс вероятно са много по-малки от тези на най-високоплатените мъже в Холивуд, въпреки че преди време актрисата подкрепи дебата за разликите в заплащането, предизвикан от Патриша Аркет. Тогава Дженифър заяви, че "вече няма да бъде мила", когато става въпрос да договаря хонорарите си; през октомври 2015 г. написа и онлайн есе във Фейсбук.


Голяма част от доходите на Лорънс за 12-те месеца са от хонорара й за фантастиката "Passengers" ("Пътници") на норвежкия режисьор Мортен Тилдум, която предстои да излезе в САЩ по Коледа. Сумата е с 11.5% по-малка от приходите на звездата от предишната година. Приходите на Мелиса Маккарти са $33 млн - с 10 милиона повече от предишната година и са предимно от участието й в "Ловци на духове". Скарлет Йохансон е на трето място с $25 млн - с 30% по-малко от предишната година.

В челната десятка при дамите са още Дженифър Анистън ($21 млн), китайката Фан Бинбин ($17 млн), Шарлийз Терон ($16.5 млн), Ейми Адамс ($13.5 млн), Джулия Робъртс ($12 млн), Мила Кунис ($11 млн) и индийката Дипика Падуконе ($10 млн) - последната е и единствената новодошла в Топ 10.
Copyright © 2024 Dir.bg.