Скорсезе: новите проекти с ДиКаприо и Де Ниро

21.12.2016 г.
Скорсезе: новите проекти с ДиКаприо и Де НироМартин Скорсезе завърши своя проект "Мълчание" и вече го прожектира във Ватикана на 29 ноември, а в САЩ тръгва в ограничено разпространение на 23 декември, след което предстои да го видим и в България на 14 и 22 януари. Преди три години той режисира и "Вълкът от Уолстрийт", а сега му предстои да екранизира документалната книга на Ерик Ларсън "Дяволът в Белия град".

Вчера Скорсезе разкри пред "IndieWire" подробности за новия проект. "Сега работим върху сценария. За да завърша "Мълчaние", за половин година бях изоставил Дявола напълно. Продуцентите искат да съм на линия през януари и дано всичко да е наред, понеже историята е изключителна".

Сюжетът наистина е необичаен. През 1893 г. в Чикаго, Хърман Уебстър Мъджет (известен повече като д-р Хенри Хауърд Холмс) проектира и строи хотел, превърнал се в истински "замък на смъртта", особено за млади жени. Особената конструкция на сградата позволява в нея да се ориентира само нейният създател, а Холмс непрекъснато е сменял строителите по време на самия строеж. Някои от жертвите са били държани от Холмс в голямо звукоизолирано помещение близо до собствения му кабинет, а други е отравял с газ по стаите им. Краят за всички е бил един: телата са изхвърляни по специален улей до подземието, където Холмс прилежно ги е разчленявал и обезкостявал. Скелетите и органите е продавал на медицински училища. Някои от телата са били изгаряни от убиеца или накисвани в киселина.

По-късно Холмс напуска Чикаго и отива в Тексас, след което продължава да се мести из САЩ и Канада. През юли 1894 г. обаче е арестуван за измама на конни състезания. При разпитите полицията се добира до един от сътрудниците му от "замъка на смъртта" и чрез него разкрива серийните убийства. Холмс признава за 27, макар че полицията го обвинява за 200, без да успее да го докаже - останките, намерени в хотела, не позволяват да се определи точния брой на жертвите. Холмс е обесен през май 1896 г.

След като ДиКаприо купува правата за екранизация на книгата, неговото намерение е да изиграе и главната роля в бъдещия филм. За актьора и за Скорсезе това ще е 6-а поредна съвместна работа.

Има развитие и около проекта за биографична гангстерска драма "Ирландецът" ("The Irishman", 2018), в която Скорсезе планира да работи с Робърт Де Ниро, а така също с Ал Пачино и Джо Пеши. Преди два месеца обаче Пеши се оттегли от проекта.


По информация на художника на филма Данте Ферети за "Индипендънт", снимките теоретично може да се осъществят през февруари или март 2017 г. Това би бил 10-и съвместен проект на Скорсезе с Де Ниро и негов първи - с Пачино. Пеши не е правил филм от 2010 г. насам (след "Ранчото на любовта") и многократно казва "Не" на Скорсезе, но режисьорът на "Казино" все пак е убеден, че ще успее да го върне в новия филм.

Продуцентът Гастон Павлович съобщи за "Cinemablend", че ще се наложи да подмлади Де Ниро по дигитален начин. "Вече направихме тестове и резултатите са прекрасни. Снимахме Боб в някаква сцена и след това наблюдавахме как възрастта му се намалява на екрана - видяхме го как изглежда на 20, на 40 и на 60. Представете си Де Ниро в "Кръстникът II" (1974) - ето по този начин ще изглежда той и в нашия филм".

Де Ниро в момента е на 73.
Copyright © 2024 Dir.bg.