„Дисни“ взимат застрахователна премия, заради смъртта на Кари Фишър

03. 01. 2017 г.
„Дисни“ взимат застрахователна премия, заради смъртта на Кари ФишърСтудията „Дисни“ ще получат застрахователна премия, заради смъртта на Кари Фишър. Те са направили застраховка, на стойност 41 милиона британски лири, която трябва да бъде изплатена, в случай, че актрисата не успее да завърши работата си по снимките на новата трилогия от сагата „Междузвездни войни“. Това ще е една от най-големите премии, изплащани в историята на киното.

Припомняме, че актрисата, изиграла емблематичната роля на принцеса Лея – Кари Фишър, почина преди седмица, в следствие на инфаркт. Беше предвидено тя да се снима в още един филм от поредицата. Все още не е ясно как ще продължи заснемането на следващия филм, тъй като студията не са обявили официално становище по въпроса. Редица фенове предполагат, че може да бъде използван компютърно генериран образ на принцеса Лея, както беше в последния филм.

Аналогичен беше и проблемът с лентата "Игрите на глада: Сойка-присмехулка част II", тъй като Филип Сиймор Хофман почина през 2014 год, но тогава повечето сцени с него вече бяха заснети. Сценаристите пренаписаха историята, а където беше наложително да се появи героят, използваха компютърен образ на актьора.
Copyright © 2024 Dir.bg.