"Вездесъщият" от 13 октомври в кината, трейлър

05.05.2017 г.
Най-новият български филм – "Вездесъщият", ще има с официална премиера на 10 октомври в Зала 1 на НДК и от 13 октомври 2017 г. в кината. Сюжетът обещава да бъде провокативен, множество неочаквани обрати.

„В центъра на историята е писател и собственик на рекламна агенция - Емил Борилов, който постепенно е обсебен да следи всички около себе си със скрити камери. Той събира живота на най-близките си, целия си свят на файлове. Това “хоби” на главния герой, в ролята на който ще видим Велислав Павлов, му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини. Частната история ни провокира да се замислим за по-голямото – за цялостното наблюдение около нас". Това съобщи днес режисьорът на филма Илиян Джевелеков по телевизия "NOVA".

Вижте първия трейлър (1:15 мин.).

Теодора Духовникова е в ролята на психоаналитик и наблюдаваната съпруга на главния герой, която пази ревниво своите тайни. "За мен филмът е много интересен, защото това е една тема, която все повече започва да вълнува персонално всеки от нас – нахлуването в личното пространство на човек и има ли право някой да записва и наблюдава", каза актрисата.

Филмът поставя много въпроси, свързани с личното пространство в днешния свят, където СРС-тата и камерите за видеонаблюдение ни заобикалят отвсякъде. Кара ни да се замислим докъде е границата и кога не бива да бъде прекрачвана. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези видими и невидими записващи устройства, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас?

“Само една истина в повече може да те убие” и “Трябва да знаеш само колкото можеш да понесеш” са само част от провокативните теми, които лентата ще засегне.

Илиян Джевелеков:


"Вездесъщият", подкрепен от Националния филмов център, е дело на продуцентската компания Мирамар Филм, която стои зад успешни проекти като "Дзифт" и “Love.net” – оглавил националния бокс офис за 2011 г. с над 210 000 зрители и който остава един от най-касовите български филми до момента.

Нова Броудкастинг Груп e копродуцент със същия творчески екип, в който са още Матей Константинов (сценарист), Емил Христов (оператор), Георги Димитров (художник), Александра Фучанска (монтажист). Кастът на "Вездесъщият" включва утвърдени имена като Борис Луканов, Михаил Мутафов и Георги Стайков. Продукцията възнамерява да наложи и нови лица в българското кино като Весела Бабинова, Анастасия Лютова и Тони Минасян, а очакванията на продуцентите са филмът да се превърне в зрителски хит.

"Вездесъщият" е заснет в красиви и интересни столични сгради със съдействието на Столична община. В тийзъра, който днес беше излъчен в телевизионен ефир, звучи новата песен на Любо Киров - “Ти”.

Велислав Павлов:


Теодора Духовникова:
Copyright © 2024 Dir.bg.