Кончаловски снима в Италия "Грехът" за Микеланджело

20.06.2017 г.
Кончаловски снима в Италия Руската звезда Андрей Кончаловски, който миналата година бе обявен за най-добър режисьор във Венеция ("Рай"), е в Италия с предпродукция на биографичната историческа драма "Il Peccato" ("Грехът"). Неговият продуцентски център е осигурил бюджет от 780 милиона рубли (около $13 млн). Копродуцент е италианската компания "Jean Vigo Italia", Рим.

Филмът ще разкаже за етап от живота на ренесансовия скулптор и художник (1475 - 1564 г.), в който има "свръхтърсене" на неговото изкуство и му се налага да търси мрамор в кариерите на градчето Карара в Тоскана, централна Италия. Паралелно с това го измъчват и видения.

Сценарият е написан от Кончаловски в съавторство с 44-годишната Елена Кисельова от Санкт Петербург - творческият тандем вече написа "Рай" и "Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин" (2014).

В момента текат кастинги за главната роля, като за намиране на актьор, приличащ на Микеланджело, се използва своеобразен фоторобот - включително по улиците, сред непрофесионалисти. Кончаловски сериозно е настроен да работи с хора без специално образование по актьорство, стига да подхождат на търсения типаж.

Вече е потвърдено участието на Якоб Дил (Франция), Франсиско Гудиньо (Мексико) и руския модел Александра Дейнега.

Лентата ще бъде заснета изцяло в Италия и на италиански език, с планирана продължителност от 140 минути. Снимките тръгват на 28 август, седмица след 80-годишнината на Кончаловски, а завършването на лентата се очаква след година - през лятото на 2018 г. "КиноПоиск" съобщава още,  че медийният партньор на проекта, телевизия "Первый канал", ще излъчи филма в ефир от Москва с войсовър-превод.
Copyright © 2024 Dir.bg.