За първи път - международно жури на So Independent

09.10.2017 г.
За първи път - международно жури на So Independent7-членно международно жури на осмия "Со Индипендънт Филм Фестивал" (26.10. - 05.11.2017 г.) ще избере своите фаворити за най-добър игрален независим и най-добър документален независим филм.

В конкурса за игрален се състезават 10 филма (между които и българският „И после светлина“ на Константин Божанов), а  в документалния конкурс журито ще избира между 7 предложения.

По време на фестивала ще бъдат връчени и следните награди:
- най-добър късометражен филм,
- най-добър игрален проект в развитие (награда “Дани Лернер”, която се връчва за втори пореден път от Ню Бояна Филм Студио и е в размер на 50 000 Евро в услуги и 5000 евро в брой при започване на снимки).

Осмото издание на София Индипендънт филм фестивал ще представи на българските зрители внушителна селекция от пълнометражни, документални, експериментални, късометражни и VR филми. В 11-те фестивални есенни дни, най-вълнуващият форум за независимо кино на Балканите ще покаже изключителeн подбор от талантливи и дръзки филми, създадени от американски, български и европейски кинематографисти.

Ето и членовете на журито:

- Габриеле Каполино (Gabriele Capolino - на снимката, програматорът на Independent Filmmaker Project-IFP)
- Мартичка Божилова
- Севда Шишманова
- Божидар Манов (той бе и председател на журито на завършилия в събота фестивал "Златна роза")
- Евтим Милошев
- Шрути Гангули (Shruti Ganguly, американска продуцентка и режисьор)
- Лорън Хамъндс (Loren Hammonds, програматор на фестивала "Трайбека" и директор на дигиталната му секция "VR Arcade") - председател на журито.
Copyright © 2024 Dir.bg.