Харви Уайнстийн герой във филм на ужасите

04. 06. 2018 г.
Харви Уайнстийн герой във филм на ужаситеРежисьорът на „Невъзможна мисия“ обяви, че подготвя нов филм на ужасите, вдъхновен от секс скандала с Харви Уайнстийн. Брайън Де Палма вече работи по сценария, който ще бъде превърнат във филм от неназован френски продуцент.

„Героят във филма няма да се казва Харви Уайнстийн, но това ще бъде филм на ужасите, в който ще се вихри един сексуален насилник, а действието ще се развива в кино индустрията“, заяви прочутият режисьор. Тази тема съвсем не му е чужда, все пак той е създател на филми като „Жажда за убийство“ ("Dressed to Kill", 1980) и „Дубльорката“ (1984), както и на една от най-добрите екранизации по Стивън Кинг – хоръра „Кери“ ("Carrie", 1976).

Наскоро Де Палма приключи снимките на новия трилър „Domino”, за детектив от полицията, който се е заел да търси справедливост за убийството на свой колега. В главните роли са Николай Костер-Валдау, Кларис ван Хойтен и Гай Пиърс, а в момента все още се търси негов разпространител.

Де Палма споделя и че сценарият на следващия му филм не е вдъхновен само от скандала с Уайнстийн, но и от други истории, които е чувал през годините. Все още се очакват повече подробности за проекта.

Междувременно, през миналата седмица бяха повдигнати обвинения срещу Уайнстийн в съда в Манхатън за изнасилване от първа и трета степен.
Copyright © 2024 Dir.bg.