Анонс" с участието на „Чучков Брадърс“ имаш..."/> Кино

Филм с българско участие във Венеция: "Анонс"

04.09.2018 г.
Филм с българско участие във Венеция: На 1 септември турско-българската копродукция "Анонс" с участието на „Чучков Брадърс“ имаше своята световна премиера на кинофестивала във Венеция, на която от българска страна присъстваха Борислав Чучков и операторът Крум Родригес. От турска страна продуценти са Filmotto.

Анонс" ("The Announcement") е и в състезателната програма Orizzonti.

„Премиерата мина супер успешно, пълна зала и най-вече оценката на критиката на FIPRESCI, която е най-високата от всички филми до този момент. Искам специално да благодаря на Националния филмов център, които подкрепиха този проект“ - споделя Борко Чучков.

„Анонс“ е комедия, която разкава за група войници, които на 22 май 1963 г. се обединяват, за да превземат сградата на Националното радио в Истанбул с идеята да обявят държавен преврат. Но докато стигнат до радиостанцията, те се сблъскват с личности и събития, които разкриват  непредвидими житейски ситуации. Към края на нощта героите са „победени от радиостанцията“. Цивилният живот, в който са въвлечени през въпросната нощ, неговото богатството и сложност, ги смазва с невидима и непреодолима мощ...

Това е третият пълнометражен филм на режисьора Махмут Фазил Коскун след успешните “Wrong Rosary” (2009) и „Yozgat Blues” (2013). За филма вече има рецензии в Hollywood Reporter, Variety и Screen Daily. И трите издания обърнаха внимание на брилянтната работа на Крум Родригес.

От българска страна по филма е работил голям технически екип, включително оператор (Крум Родригес), звукорежисьор (Борис Траянов) и грим (Валентин Вълов).

Филмът ще се срещне и с българската публика през следващата 2019-а година. Международните продажби са поверени на гръцката агенция "Heretic Outreach".

Copyright © 2024 Dir.bg.