Дейвид Финчър ще режисира „Z-та Световна война 2“

11. 10. 2018 г.
Дейвид Финчър ще режисира „Z-та Световна война 2“От години се говори за това продължение и вече почти бяхме загубили надежди, че то ще се появи на бял свят. Но вече е ясно, че със сигурност ще се случи и при това негов режисьор ще е самият Дейвид Финчър.

Продуцентите Диди Гарднър и Джереми Клайнър поделиха, че снимките ще стартират през юни догодина, а Брад Пит ще се завърне в ролята на Гери Лейн, който ще продължава да се бори с армии зомбита. Денис Кели (трилъра „Черно море“ от 2014 г.) работи по последната версия на сценария, но тя все още не е довършена. „Все още работим по сценария, но Денис свърши страхотна работа и филмът ще е страхотен“, уверен е Клайнър.

Разбира се, най-голямата новина е привличането на Финчър за режисьор на продължението. Той ще работи за четвърти път с любимата си звезда Брад Пит, след „Седем“, „Боен клуб“ и „Странният случай с Бенджамин Бътън“, като всички тези филми отдавна са с култов статут.

Въпреки че снимките му бяха разтърсени от всевъзможни проблеми, „Z-та Световна война“ се превърна в изненадващ касов хит през 2013 г. и е най-комерсиалният успех в кариерата на Пит. Заради това, че опъна нервите на продуцентите, режисьорът Марк Форстър нямаше как да се завърне за продължението, но все пак заместникът му е повече от достоен.

За Финчър това ще е първият филм след успешната екранизация на „Не казвай сбогом“ (2014), след която той снима няколко епизода от сериала на Netflix „Mindhunter“.
Copyright © 2024 Dir.bg.