Рита Морено се връща в "Уестсайдска история"

28.11.2018 г.
Рита Морено се връща в Една от 9-те актриси в света, печелила четирите най-престижни развлекателни награди - "Оскар", "Еми", "Тони" и "Грами" - американката от пуерторикански произход Рита Морено, която скоро ще навърши 87, се присъединява към каста на Стивън Спилбърг за неговия римейк на класиката "Уестсайдска история". В оригиналния филм от 1961 г. Морено изигра ролята на Анита и получи Оскар за поддържаща роля, а сега ще се превъплъти в нова героиня - Валентина, която е разширена версия на Док и с променен пол. Тя/той притежава магазина, в който работи Тони от "бялата банда".

Освен това, Морено ще бъде и сред изпълнителните продуценти на новия филм, който засега няма насрочена от Amblin Entertainment / MGM / 20th Century Fox дата за премиера и чиито снимки се очаква да започнат през лятото на 2019 г. Към този момент е потвърдено участието само на младия актьор Ансел Елгорт.

"И в най-смелите си мечти не съм и помисляла да се върна отново в това фундаментално произведение", казва Морено. - "А да ме покани самият Спилбърг, това е силно вълнуващо! По-нататък, да работя с брилянтния драматург Тони Къшнър, та това е един великолепен бонус! Изтръпвам!"

Само преди няколко седмици Морено не допускаше възможността да се появи с камео в адаптацията на Спилбърг. "Не, аз не принадлежа там в никакъв капацитет", бе заявила тя в интервю, в което се усъмни и в правилността на избора на Къшнър ("Линкълн") за сценарист.

Проектът е наситен с много страст за Спилбърг през последните 30 години. Сега той твърди за медиите, че от самото начало е искал да включи Рита Морено, защото "нейната Анита е едно от най-великите музикални изпълнения, филмирани някога, както и мой личен фаворит. За нея създадохме нова оригинална роля и сме повече от щастливи, че тя ще вкара във филма изключителната си актьорска дарба заедно с дълбокото си разбиране за мюзикъла като изпълнителен продуцент".
Copyright © 2024 Dir.bg.