Minecraft излиза през 2022 г.

20.04.2019 г.
Minecraft излиза през 2022 г.Warner определиха дата на излизане на игралния филм "Майнкрафт", адаптация на популярната видеоигра, и тази дата е 4 март 2022 г., събощи Deadline. Преди три месеца бе избран режисьор - 43-годишният Питър Смолет, а сега става ясно, че той ще напише и сценария на екранизацията.

Независимата игра е в жанра "sandbox", т.е. дава възможност за пълна или частична конфигурация на предмети, терен, създаване на карти и др., като сред опциите са включване или изключване на игрални цели и задачи. "Minecraft" съдържа елементи на симулатор на оцеляване и на "отворен" свят, създадена е от шведския програмист Маркус Першон и публикувана през 2011 г. от създадената от него компания "Mojang" /"Моянг"/ чрез създадения уеб сайт на играта. През 2014 г. компанията е закупена от Microsoft Studios за 2.5 милиарда долара.

Изкушеният от играта фен разполага с триизмерен процедурно-генериращ се свят, състоящ се от кубически блокчета, с възможност свободно да го преустройва и да създава сложни съоръжения. "Minecraft" се превръща в една от най-успешните компютърни игри в историята - преди пет години продажбите й надминават 60 млн копия, а броят на регистрираните играчи достига 100 милиона.

Първоначалните планове на Warner бяха филмът да тръгне през май тази година, но предпродукционни проблеми (вкл. самоубийството на една от продуцентките) отложиха старта с три години. Сценарият бе пренаписван неколкократно, а досегашният режисьор Роб Макелхени (известен със сериала "Слънчева Филаделфия") напусна през август 2018 г. За главната роля се спряга Стив Карел, макар участието му да е под въпрос.
Copyright © 2024 Dir.bg.