Коронавирус: "Смъртта може да почака" ще почака до ноември

05.03.2020 г.
Коронавирус: Вчера, на 4 март, MGM Studios, Universal Studios и продуцентите на 25-ия филм за Джеймс Бонд - Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи - обявиха официално, че след внимателно обсъждане са взели решение премиерната дата на "Смъртта може да почака" да бъде отложена за месец ноември 2020 година.

Към момента датата за България бе 10 април.

Актуални новини за продукцията и информация за новата премиерна дата ще бъдат оповестени от разпространителя за България "Форум Филм" веднага, след като бъдат официално потвърдени.

Сегашното отлагане е второ за лентата, която първоначално бе планирана за октомври 2019 г., но Дани Бойл се оттегли като режисьор през август миналата година.

* * * * * * *

Според BBC, излизането на филма на екран е отложено със 7 месеца заради разпространението на коронавируса COVID-19. Продуцентите са направили цялостна оценка на глобалния кинопазар, но и са повлияни от призива на феновете на франчайза (два уеб сайта за агент 007) за отлагане на премиерата.

В понеделник, 2 март, основателите на сайтовете "MI6 Confidential" и "The James Bond Dossier" написаха в отворено писмо: "Дори един човек, макар и без симптоми, може да зарази останалата публика" и добавиха, че "този тип публичност не е желана от никого". Световната гала премиера бе насрочена за 31 март в зала "Royal Albert Hall" в Лондон. В писмото на феновете се казваше още, че "това е просто един филм. Здравето и благосъстоянието на феновете по света и на техните семейства е по-важно! Всички ние чакахме този филм четири години - още няколко месеца няма да навредят на качеството му и само ще подпомогнат бокс офиса на финалната изява на Даниел Крейг".

Новите предполагаеми дати за премиера в киносалоните са 12 ноември за Великобритания и 25 ноември (сряда) за САЩ, евентуално 27 ноември (петък) за България.

Към настоящия момент, няма забрана за концерти или публични събирания във Великобритания. Във Франция обаче такава има - временно са спрени всички събития в затворени помещения, на които присъстват над 5 000 души. В Швейцария забраната е за над 1 000 души до 15 март.

Според анализатори, разпространението на сегашния коронавирус ще удари киното с около 5 милиарда долара в света. Повечето от киносалоните в Китай са затворени, сериозен удар по продажбата на билети има в Италия и Южна Корея.
Copyright © 2024 Dir.bg.