Фестивал за късометражно кино удължава срока за кандидатстване

02.04.2020 г.
Фестивал за късометражно кино удължава срока за кандидатстване"IN THE PALACE International Short Film Festival" (Варна, 15 - 22 септеври 2020 г.) удължава срока за желаещите да участват с един месец - до 1 май.

Цанко Василев, директор на фестивала, споделя:
„Обстановката в целия свят е силно непредвидима и на много от фестивалите им се наложи или да се отложат, или отменят. Ние разбираме, че това поставя артисти и дистрибутори в деликатна ситуация и те трябва да пренаредят фестивалните си стратегии. Именно заради това удължаваме срока за кандидатстване до края на април, за да имат време да се реорганизират“.

До момента заявените филми са 2027, като след удължаването на срока от IN THE PALACE очакват да имат над 3000 филма, което ще е рекорд за фестивала.
„Кампанията ни тази година е „Краят е близо“, с което искаме да кажем, че на късометражния филм краят е близо и следващият започва по-бързо от очакваното, но не сме подозирали, че ще сме чак толкова актуални. Вярваме, че с общи усилия нещата ще се нормализират и наистина краят на абсурдността е близо, и ситуацията ще е единствено артистично интерпретиране в последващи филмови заглавия“, добавя Василев.

С по един лев от всеки продаден билет, на фестивала се генерира фонд за финансирането на нови късометражни филми.
Copyright © 2020 Dir.bg.