Режисьорката на "Мулан" се заема с "Beautiful Ruins"

01.07.2020 г.
Режисьорката на Amblin Partners са се договорили с 53-годишната новозеландка Ники Каро да режисира драмата "Beautiful Ruins" ("Красиви руини"), съобщава Variety. От студиото на Спилбърг отново ще работят заедно с британската Neal Street Productions след успеха на "1917", като продуцентите ще са техни в лицето на Пипа Харис, Сам Мендес и Джули Пастор.

Сценарият ще стъпи на едноименния шести роман от 2012 г. на американския писател Джес Уолтър. Адаптацията се пише от Марк Хамър и Киара Атик, известна и като драматург, с използването на по-ранен сценарий отпреди 4 години на Ноа Харпстър и Майка Фицърман-Блу.

Историята се развива в италианско крайбрежно село през 1962 г., в което един очарователен мъж управлява хотел без гости. Един ден американска звезда от снимачната площадка на филма "Клеопатра" се появява и завладява сърцето му. Пет десетилетия по-късно в Холивуд, асистентката на някога могъщ продуцент е завладяна от магията на италианската история и се захваща да уреди хепиенд. Сюжетът е с намек за  любовната история между покойните Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън и техните два брака - двамата са в главните роли на снимания в Италия епос. Тогава и двамата са семейни, "Клеопатра" е първото им съвместно появяване на екран и именно по време на снимките между двамата пламва искрата на любовта.

По проекта засега няма друга информация. Той ще бъде надзираван от президента на производството на "Amblin" Джеб Броуди.
Copyright © 2024 Dir.bg.