Джони Деп участва в “The Diving Bell and The Butterfly”

22.02.2004 г.
 Джони Деп участва в “The Diving Bell and The Butterfly”След като години наред се обсъждаше този проект, изглежда, че филмовата версия на разказа “The Diving Bell and the Butterfly” най-накрая ще стартира. “Universal” са сложили проекта на първа линия, като режисьор ще бъде Джулиън Шнабел, а за главната роля се преговаря с Джони Деп.

За всички, които не са чели книгата – това е автобиографичен разказ на Жан-Доминик Боби, който след преживян удар остава с бистър ум, но не може да контролира тялото си, с изключение на единия клепач. Той диктува мемоарите си и умира три дни след публикацията на книгата му. Въпреки кошмарното си съдържание, книгата не е толкова депресираща, колкото можете да си представите, и всъщност показва забележителния кураж на мъжа да се справи със синдрома на затвореността.

Боби описва живота си преди да получи удара, какво означава да бъдеш затворен в собственото си тяло, и въображаемите пътешествия, които предприема до екзотични места, само, за да отклони вниманието си от болестта. Предполагаме, че филмът ще се фокусира основно на тези въображаеми пътешествия, защото дори и най-талантливият актьор, какъвто е и Деп, не би могъл да задържи вниманието на зрителите само с мигането си.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.