Сандра Бълок – най-скъпа актриса в Холивуд

04.01.2010 г.
Сандра Бълок – най-скъпа актриса в ХоливудСандра Бълок е заработила най-много пари с участията си във филмите “The Blind Side”, “Предложението” и “All About Steve”, обяви издателството “Куигли Пъблишинг”.

За половин година “Предложението“ е с приходи от 315 милиона долара, а само за 40 дни от излизането си на екран на 20 ноември “The Blind Side“ е донесъл на създателите си 193 милиона от кината в САЩ и Канада.

Единствената друга дама в престижния списък заедно с Бълок е ненадминатата Мерил Стрийп, но на 7 място. Първите десет актьори подредени по доходи за 2009 година са: Сандра Бълок, Джони Деп, Мат Деймън, Джордж Клуни, Робърт Дауни-мл., Том Ханкс, Мерил Стрийп, Брад Пит, Шиа Лабьоф, Дензъл Уошингтън.

Успехът на Бълок заслужава овации и заради факта, че за първи път от 10 години жена отново е преди всички мъже. Предишната по-скъпо струваща "хубавата жена" беше Джулия Робъртс на финала на 20-ти век - 1999 година, припомнят от Куигли.

Издателството класира звездите от филмовата индустрия по доходи от 1932 година. Проучването се прави на основата на допитване на собственици на кина. За 78 години Бълок е едва осмата актриса, която се оказва на този връх.

Джони Деп този път е втори след като на две поредни години- 2006 и 2007 беше на първо място. Джордж Клуни е за седми път в този списък, но отново е извън челната тройка - той е четвърти.
BPost
Copyright © 2024 Dir.bg.