Пачино, Де Ниро и Пеши – в следващия филм на Мартин Скорсезе?

18.09.2010 г.
Пачино, Де Ниро и Пеши – в следващия филм на Мартин Скорсезе?Ал Пачино  и Джо Пеши водят предварителни разговори за участие в предстоящата мафиотска драма “The Irishman”, която ще бъде режисирана от носителя на "Оскар" Мартин Скорсезе, а в една от главните роли ще видим Робърт де Ниро.

Филмът ще бъде екранизация на книгата “I Heard You Paint Houses” на автора Чарлс Бранд, която проследява живота на мафиота и наемен убиец Франк “Ирландеца” Шийнън, за когото се смята, че е убиецът на известния в миналото профсъюзен лидер Джими Хофа. Шийнън е известен и с това, че е един от двамата не-италианци работещи за Коза ностра, които попадат в списъка на ФБР за най-издирваните престъпници.

Де Ниро и Скорсезе подготвят този проект от години, и по всичко изглежда че вече има напредък – според “USA Today”, “The Irishman” ще бъде следващият филм на легендарния режисьор. В момента Скорсезе работи върху 3D продукцията “Hugo Cabret”, чиято премиера ще бъде през 2011 година. Очаква се веднага след това той да започне снимките на “The Irishman”.

Все още няма официално потвърждение от страна на Скорсезе, но в интервю за MTV Робърт де Ниро разкри, че филмът ще бъде заснет и добави:

“Намеренията ни са по-амбициозни – смятаме да превърнем “The Irishman” в мащабна продукция от две части. Идеята бе на сценариста Ерик Рот, който както мен е повлиян от филмите на Фредерико Фелини “Сладък живот” и  “8½”. Нашият филм ще прилича на тях по своята структура. И имайки предвид многото продукции които съм направил с Марти (Скорсезе), мисля че ще се справим без проблеми и сега.”

Не е ясно дали Де Ниро ще изпълни главната роля на Франк Шийнън и в какви герои евентуално ще се превъплътят Ал Пачино и Джо Пеши, но от Paramount Pictures потвърдиха че сценарият се пише в момента, и ако всичко е наред снимките ще започнат следващата година. “The Irishman” ще бъде четвъртият проект, който ще събере Де Ниро, Пеши и Скорсезе, след “Разяреният бик”, “Добри момчета” и “Казино”. Също така ще бъде третият филм, в който си партнират Де Ниро и Пачино, след “Жега” и “Праведно убийство”.

Джейн Розентал (“Анализирай това”), която работи за компанията на Де Ниро Tribeca Productions, ще продуцира филма заедно със Скорсезе, а сценарият ще бъде дело на Ерик Рот (“Странният случай с Бенджамин Бътън”) и Стивън Зейлиън (“Списъкът на Шиндлер”).

По първоначални данни, премиерата e насрочена за 2012 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.