Уилем Дефо в трилъра “Странният Томас”

18.04.2011 г.
Уилем Дефо в трилъра “Странният Томас”Номинираният за “Оскар” Уилем Дефо и Патън Осуалт, познат от филмите “Магнолия” и “Човек на Луната”, се присъединиха към актьорския състав на свръхестествения трилър “Odd Thomas” ("Странният Томас").

Главната роля във филма вече е поверена на младия актьор Антон Йелчин (“Сърца в Атлантида”), а на режисьорския стол ще седне създателят на “Ван Хелсинг” и “G.I. Joe: Изгревът на Кобра” Стивън Съмърс.

В края на миналия месец стана ясно, че режисьорът иска да привлече за главната женска роля актрисата от биографичната спортна драма “Невидима зона” ("The Blind Side") Лили Колинс. Но преди малко повече от седмица, 22-годишната англичанка участваше в кастинг за ролята на Снежанка във високобюджетната триизмерна продукция “Снежанка и ловецът” и това бе причината, поради която тя отпадна от актьорския състав на “Odd Thomas”. За ролята обаче бе предпочетена Кристен Стюарт, а Колинс отиде в друг филм за Снежанка - "Огледалце, огледалце".

Стивън Съмърс успя за сравнително кратко време да намери заместничка и овакантената роля на приятелката на главния герой беше поверена на новоизгряващата актриса Адисън Тимлин.

Историята на “Odd Thomas” ще разказва за младия готвач Томас (Антон Йелчин), който притежава не само ясновидски способности, но може и да комуникира с мъртвите – тайна, която знаят единствено неговата приятелка Сторми и местния шериф. Всичко в живота на Томас върви по план, докато една вечер той не попада на странен мъж, който твърди, че е връзката между смъртоносни подземни сили и Земята. Действието на филма ще бъде ситуирано в малко пустинно градче в Калифорния.

Уилем Дефо ще се превъплъти в ролята на градския шериф Уайът Портър, който се присъединява към Томас в борбата му срещу Злото, а Патън Осуалт ще изпълни ролята на ексцентричния скулптор Ози Буун.

“Odd Thomas” ще бъде базиран на едноименния роман на писателя Дийн Кунц, а сценарият е написан от режисьора (Стивън Съмърс).

“Това ще бъде филм, какъвто не съм правил досега. Работил съм по много мащабни проекти, но имам чувството, че това ще бъде най-голямото ми предизвикателство. Книгата на Дийн Кунц е невероятна, с много интересни герои и идеи, и за мен е много важно филма да остане верен на всичко това”, заяви Стивън Съмърс.

Преди няколко дни се появиха слухове, според които звездата от “Изкуплението Шоушенк” Тим Робинс също ще участва в “Odd Thomas”, но продуцентите на филма все още не са потвърдили или опровергали информацията. Бюджетът на продукцията ще бъде 25 милиона долара, а независимото студио Fusion Films ще разпространява готовия филм по света.

Снимките на “Odd Thomas” започват в началото на следващия месец в Санта Фе, Калифорния, а световната му премиера е насрочена за началото на 2012-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.