"Благоприличните" сплетни и клюки в “Госфорд Парк”

Сър Уилям Маккордъл и съпругата му – лейди Силвия са двойка богати британци, които обичат да канят гости. Този път са поканили доста приятели, роднини и познати в своето имение в провинцията за уикенд, в който са организирали лов. Сред почетените личности са Констанс – властната леля на лейди Силвия; Айвър Новело – братовчед на Уилям, който е и известен актьор и композитор на песни; и Морис Вайсман – американски филмов продуцент, който е приятел на Айвър и подготвя нов проект.

Персоналът на имението, обслужващ гостите, е не по-малко колоритен. Открояват се повелителния иконом Дженингс, лакеите Джордж и Артър, Проубърт – камериерът на Сър Уилям; домоуправителката г-жа Уилсън; г-жа Крофт, която се грижи за кухнята; и Елси – обикновена прислужница. Какофонията става пълна, като добавим и личните слуги на гостите – Мери, обслужваща Констанс; Хенри – камериерът на Вайсман; и Паркс – иконом. Слугите не само се стараят да спазват почти съвършено благоприличие - от тях се очаква да бъдат и пасивни наблюдатели, които не обсъждат това, което виждат; въпреки че клюките, които бродят сред тях, се разпространяват тутакси щом те се оттеглят в своите стаи под стълбите.

А със сигурност има за какво да се сплетничи – особено след като сър Уилям внезапно умира и всички трябва да стоят в къщата, докато полицията разследва смъртта.
Copyright © 2024 Dir.bg.