Брентън Туейтс партнира на Джони Деп в "Карибски пирати 5"

22.11.2014 г.
Брентън Туейтс партнира на Джони Деп в След кастинга през последната седмица на актьори за много апетитната роля, "Дисни" и Джони Деп изглежда са намерили новия приятел на Джак Спароу.

Брентън Туейтс (главната роля в "Пазителят", ролята на принц Филип в "Господарка на злото") е във финални преговори да бъде партньор на 51-годишния Деп в "Карибски пирати 5", където ще играе британски войник. Актьорът е представляван от Дан Спило, мениджър в лондонската агенция William Morris Endeavor Entertainment (WME). Героят на Туейтс ще заеме мястото на Уил Търнър (чиято роля се изпълняваше от англичанина Орландо Блум).

Пълното заглавие на приключенския комедиен екшън, планиран за лятото на 2017 г. (засега с дата на премиера 7 юли), в свободен превод е "Карибски пирати: Мъртвите не разказват приказки" ("Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales"). Продуцент е Джери Брукхаймър, а режисьорският тандем се състои от норвежците Йоахим Рьонинг и Еспен Сандберг, от работата на които Брукхаймър бе очарован - през 2012 г. те излязоха с филма "Кон-Тики" за експедицията на Тур Хейердал със сала Кон-тики през 1947 г. и така навлязоха в морската тематика, а през 2008-ма направиха блестящата биографична драма "Макс Манус: Човек на войната".

За петото продължение на Карибски пирати се заговори още през юли 2011 г., когато Тери Росио предаде неокончателен сценарий, а Джони Деп се срещна с Джери Брукхаймър и неофициално потвърди желанието си да се завърне в ролята на пиратския капитан Джак. На 22 май 2013 бяха обявени режисьорите, а на 22 август същата година - пълното заглавие на филма.

Испанецът Хавиер Бардем също е в първоначални разговори с режисьорите за ролята на злодея. Говори се още за участие австриеца Кристоф Валц, другите вероятни имена са на Джефри Ръш (капитан Барбоса), Джак Дейвънпорт (в ролята на Джеймс Норингтън), Макензи Крук, Кийт Ричардс и други.

Предпродукцията на Пиратите вече тече от септември насам в Австралия, където ще бъде заснето високобюджетното продължение, след като австралийското правителство отпусна 20 млн долара данъчни облекчения за лентата. Самата продукция започва през февруари 2015 г. В плановете на Уолт Дисни Пикчърс и на продуцентската компания Jerry Bruckheimer Films влиза и "Карибски пирати 6", като сценаристите Стюарт Бийтъл, Тед Елиот и Джей Уолпърт вече са наети да разработят профилите на героите в него - те са в сценарния екип и на "Карибски пирати 5", както и на всички епизоди от началото на поредицата. Засега Тери Росио отсъства от обявения екип сценаристи за Пиратите-6.

Брентън Туейтс е 25-годишен австралийски актьор, популярен с ролите си в тийн сериал и сапунен сериал (и двата на FOX), както и в киното, където освен споменатите по-горе два филма играе в романтичната приключенска драма "Синята лагуна: Пробуждане" (САЩ, 2012) на датчанина Микаел Саломон и мистичния хорър трилър "Окулус" (САЩ, 2013) на Майк Фланаган. Има главна роля в австралийския криминален екшън "Son of a Gun" (2014), главна роля в комедията "Ride" (САЩ, 2014) - на която режисьор, сценарист и продуцент е актрисата Хелън Хънт, главна роля във фантастиката "The Signal" (САЩ, 2014) и роля в австралийска спортна комедия; през 2016 г. ще излезе и приключенското фентъзи "Боговете на Египет", в което Туейтс си партнира с Джерард Бътлър, Руфъс Сюъл и Джефри Ръш.

Досега са излезли 4 епизода на Пиратите - това са:
"Карибски пирати: Проклятието на черната перла" (2003, реж. Гор Върбински),
"Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца" (2006, реж. Гор Върбински),
"Карибски пирати: На края на светa" (2007, реж. Гор Върбински) и
"Карибски пирати: В непознати води" (2011, реж. Роб Маршал).
Очакваме:
"Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории" (2017, реж. Йоаким Ренинг и Еспен Сандберг) и
"Карибски пирати 6" (вероятно 2018 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.