Братята Коен са президентите на фестивала в Кан

20.01.2015 г.
Братята Коен са президентите на фестивала в КанЗа първи път, през 2015 г. фестивалът ще има двама президенти - това са режисьорите Джоуел Коен и Итън Коен ("Фарго", "Големият Лебовски", "Няма място за старите кучета", "Истинският Люин Дейвис").

Фестивалът съобщи за това тази сутрин във Франция.

В течение на годините, 9 филма на братя Коен бяха селектирани и излъчени в Кан, започвайки от "Да отгледаш Аризона" през 1987 г. Голямата награда "Златна палма" спечелиха през 1991 г. за "Бартън Финк", "най-добър режисьор" (Джоуел) за "Фарго" (1996) и за "Човекът, който не беше там" (2001), както и голямата награда на журито за "Истинският Люин Дейвис" (2013).

В съобщението за пресата, с което братя Коен потвърждават назначението си, по мрачен и шеговит начин се казва: "Да президентстваме жури е една специална чест, тъй като досега не сме президентствали нищо. Ще издадем по-нататъшни прокламации в подходящо време".

Поканата за това е била отправена към тях от президента на фестивала Пиер Лескюр и генералния делегат Тиери Фремо.

68-мият кинофестивал в Кан тази година ще отбележи 120 години от изобретяването на кинематографа от братя Люмиер и чрез поканата на братя Коен форумът търси съответната символика за празника.

Останалата част от журито ще бъде обявена в средата на месец април, заедно с филмите от конкурсната програма.

Самият фестивал се открива на 13 май - сряда, като продължава до 24 май.
Copyright © 2024 Dir.bg.