Снимките на “Z-та световна война 2” стартират в края на тази година

22.01.2015 г.
Снимките на “Z-та световна война 2” стартират в края на тази годинаВъпреки проблемния снимачен процес и първоначалния негативен медиен шум, приключенският трилър “Z-та световна война” успя да натрупа приходи в световен мащаб от половин милиард долара. Окуражени от изненадващия финансов успех, от студиото Парамаунт Пикчърс обявиха през лятото на 2013-та година, че филмът ще се сдобие с продължение.

Създателят на оригинала Марк Форстър отказа да седне отново на режисьорския стол, но за сметка на това Брад Пит обяви, че със сигурност ще изиграе за втори път главната роля на служителя от Обединените нации Джери Лейн.

За сценарист на “Z-та световна война 2” беше избран номинираният за “Оскар” Стивън Найт (“Колибри”), който само преди няколко часа заяви (без да разкрива подробни детайли), че предстоящата лента ще се различава от първата част.
Найт: “Казах си: “Защо не?” и започнах работата по сценария начисто. Втората част няма да бъде като оригиналния филм.”

Заедно с казаното от Стивън Найт, от Парамаунт Пикчърс разкриха, че камерите ще се завъртят през месец октомври, тази година.

Режисьор на мащабната продукция е 39-годишният испанец Хуан Антонио Байона, чиито най-известен филмов проект до момента е испанският хорър от 2007-ма година “Сиропиталището” ("El orfanato"). Любопитно е да се отбележи, че за Байона “Z-та световна война 2” е втори англоезичен филм след базираната на истински случай драма “Невъзможното”.

За момента единственото, което се знае за сюжета на продължението е, че той ще се фокусира върху все по-тежките последствия от глобалната зомби пандемия и продължаващите отчаяни опити на Джери Лейн да сложи край на заразата.

Сценарият на “Z-та световна война 2” все още се пише и поне за момента Брад Пит е единственият потвърден за участие актьор.

Бюджетът за снимки и реклама на втората част ще надвишава сумата от 150 милиона долара, а самата лента ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.

От Парамаунт Пикчърс обявиха, че световната премиера на “Z-та световна война 2” ще се състои през летния сезон на 2016-та година. Все още няма точно определена дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.