Контузия на Крисчън Бейл прекрати снимките на приключенската лента "Дълбокото синьо довиждане"

29.05.2015 г.
Контузия на Крисчън Бейл прекрати снимките на  приключенската лента В продължение на близо две десетилетия Холивуд се опитваше да пренесе на големия екран приключенската серия романи на писателя Джон Макдоналд "Дълбокото синьо довиждане" ("The Deep Blue Goodbye"). Интерес към филмовата адаптация изявиха голям брой режисьори и актьори, сред които се открояваха имената на Оливър Стоун, Леонардо Ди Каприо, Джони Деп и Пол Грийнграс.

В крайна сметка от студиото 20th Century Fox обявиха преди няколко месеца, че режисурата на амбициозната лента е била поверена на Джеймс Манголд, който е познат на киноманите благодарение на работата си по "Копланд", "Самоличност" и "Върколакът".

Малко след избора на Манголд от Fox съобщиха, че главната мъжка роля ще бъде изпълнена от звездата от "Черният рицар" Крисчън Бейл. Освен Бейл продуцентите и режисьора привлякоха към проекта Питър Динклидж ("Игра на тронове"), Розамунд Пайк ("Не умирай днес") и познатата от хита "Трансформърс: Ера на изтребление" Никола Пелц.

Планът на 20th Century Fox бе камерите на "Дълбокото синьо довиждане" да се завъртят във Флорида през месец май, тази година, но сега изглежда, че това няма да случи. Само преди няколко дни беше разкрито, че Крисчън Бейл е получил сериозна контузия на коляното докато е работил по финансовата драма на Адам Маккей "The Big Short".

Малко по-рано днес източници от Fox (цитирани от Hollywood Reporter) разкриха, че именно тази контузия на актьора е причината подготвителната работа по "Дълбокото синьо довиждане" е била прекратена за неопределен период от време. Сюжетът на филма съдържа голям брой тежки физически екшън-сцени с героя на Крисчън Бейл и имайки предвид сегашното състояние на 41-годишния носител на "Оскар" не е изненадващо, че продуцентите са взели това решение.

Според Hollywood Reporter от студиото "правят всичко възможно да спасят проекта" и вече се знае, че се търси друг актьор за главната роля (оферта за участие е получил и самия Брад Пит).

Въпреки появилите се пречки Джеймс Манголд остава на режисьорския стол, а Никола Пелц, Питър Динклидж и Розамунд Пайк са все още част от актьорския състав.

Има информация, че Манголд може първо да заснеме продължението на "Върколакът" (отново проект на Fox) и едва след това да се насочи към адаптацията на "Дълбокото синьо довиждане". За момента обаче, това не е потвърдено от студиото.

Повече детайли за бъдещето на филмовата адаптация и нейния актьорски състав се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко седмици.

Copyright © 2020 Dir.bg.