Омразната осморка

The Hateful Eight

САЩ | 2015г | 176 минути | Уестърн | Официален сайт
- 8.9/10

За филма

В разпространение от: 25.12.2015
Премиера в България: 08.01.2016
Производител: The Weinstein Company
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда (за музика - Евнио Мориконе) и 2 номинации (Дженифър Джейсън Лий и за оператор) Оскар 2016 г.
Златен глобус 2016 г. (за музика - Енио Мориконе) и 2 номинации (Дженифър Джейсън Лий и за сценарий - Куентин Тарантино)
3 номинации от Британската академия 2016 г. (Дженифър Джейсън Лий, сценарий - Куентин Тарантино и музика - Енио Мориконе)
Номинация от Австралийския филмов институт 2016 г. (за Дженифър Джейсън Лий)
Холивудска филмова награда 2015 г. ("ансамбъл на годината")
Множество награди и номинации от асоциации на филмовите критици

Поствоенен уестърн с действие след американската Гражданска война (1861 - 1865 г.). Сюжетът развива напрежението между няколко души от дилижанс в Уайоминг, които се оказват в капан в планината при силна снежна буря.

Героите са въвлечени в заговор, предателство и измама... Дали ще оцелеят?
Действието тръгва от дилижанс през заснежения щат Уайоминг 6-8-12 години след Гражданската война. Пътниците, сред които ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домерг (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, известен по тези места като Палача, да предаде Домерг на властите. Пътят ги среща с двама странници: майор Марки Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник на страната на Съюза, сега опозорен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), ренегат от армията на Конфедерацията, който твърди, че е новият шериф в града.

Изгубени в снежната буря Рут, Домерг, Уорън и Маникс се подслоняват в Галантерията на Мини, спирка на дилижансите в планински проход. Веднъж пристигнали в "При Мини", те са посрещнати не от собственика, а от четирима непознати. Боб (Бишир), който наглежда бизнеса, докато Мини е на гости при майка си, Освалдо Мобрей (Рот), палачът на Ред Рок, каубоят Джо Кейдж (Мадсън) и генералът от армията на Конфедерацията Санфорд Смидърс (Дърн). С разрастването на бурята осмината пътници разбират, че може и да не стигнат до Ред Рок...

Осми пълнометражен игрален филм на Тарантино като режисьор.

Свързани новини

Най-популярните в социалните медии Тарантино започна снимките на "Омразната осморка" "Омразната осморка" излиза на 70 мм, първи тийзър-трейлър Итън Хоук влиза в римейк на "Великолепната седморка" "Омразната осморка" в 2 варианта на продължителност, съобщи Тарантино Съкращения в "Уайнстийн", персоналът се свива до 200 души Анимационни фаворити в началото на сезона на кинонаградите Скринингите на Завръщането и Омразната осморка - извор на колосално пиратство 21 премиери през януари, наплив на анимации Обявиха номинациите за наградите БАФТА Номинациите за Златен глобус 2016 Номинациите за Златен глобус 2016 "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Томас Нюман с 89-та номинация за Оскар, осем актьори - с 1-ва Награди БАФТА 2016 Промо кадър и списък с актьорите на „Пазители на галактиката 2” Връчиха Оскарите, списък на наградените Оскар Айзък отново с Алекс Гарланд за "Анихилация" Втори филм за президента Линдън Джонсън в рамките на една година Викандер: Винаги съм мечтала за екшън героиня Тарантино се оттегля от киното след десетия си филм Тарантино търси студио за деветия си филм Ларс фон Триер е режисьор на най-странния филм Тарантино се разплакал на "Суспирия" Тарантино се ожени на 55

Кастинг

Режисьор: Куентин Тарантино
В ролите: Самюъл Джаксън, Кърт Ръсел, Уолтър Гогинс, Дженифър Джейсън Лий, Тим Рот, Зоуи Бел, Майкъл Мадсън, Демиан Бичир, Брус Дърн, Дейна Гурие
Сценарист: Куентин Тарантино
Продуцент: Ричард Гладстийн
Музика: Енио Мориконе
Оператор: Робърт Ричардсън
Copyright © 2024 Dir.bg.