Флорънс

Florence Foster Jenkins

Великобритания | 2016г | 111 минути | Биографичен , Драма , Комедия | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 05.05.2016
Премиера в България: 02.12.2016
Производител: Qwerty Films, Pathe, BBC Films
Разпространител: Лента

Историята на Флорънс Фостър Дженкинс (1868 - 1944 г.) - богатата нюйоркска наследница и светска дама, мечтала да бъде оперна певица въпреки ужасния си глас.

Гласът, който Флорънс (Мерил Стрийп) чува вътре в себе си, е красив, но за всички останали е крайно неподходящ. Нейният съпруг и мениджър, сър Клер Бейфилд (Хю Грант), е английски актьор-аристократ и е твърдо решен да предпази любимата си от истината.

Но когато тя решава да даде концерт в Карнеги Хол през 1944 г., сър Клер разбира, че е изправен пред огромен проблем. Това влиза в аналите на музикалната история!

Изпълненията й събират милиони долари за социални каузи, докато публиката всъщност е ужасена, но и развеселена. Слушателите й се заливат от смях, хапят устни и изобщо не могат да повярват, че са си купили билети за толкова бездарно пеене.

Флорънс може да е наистина най-лошата оперна певица в света, но изобщо не й пука. Всъщност, възможно е да не си дава сметка за това. През целия й живот нейният импресарио и втори съпруг поддържа у нея заблудата, че е наистина добра. Тя обича това, което прави и е убедена, че носи огромно удоволствие на публиката си – което, в известен смисъл, е точно така…

Прожекции на Киномания: 20 - 30.11.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Стивън Фриърс
В ролите: Мерил Стрийп, Хю Грант, Ребека Фъргюсън, Саймън Хелбърг, Неве Гачев, Нина Арианда, Джон Кавано, Крисчън Маккей, Диляна Буклиева, Дейвид Хейг
Сценарист: Никълъс Мартин
Продуценти: Майкъл Кюн, Трейси Сиуърд
Музика: Александр Деспла
Оператор: Дани Коен
Copyright © 2024 Dir.bg.