Мумията

The Mummy

САЩ | 2017г | 107 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 7.2/10

За филма

В разпространение от: 08.06.2017
Премиера в България: 09.06.2017
Премиера на DVD: 25.10.2017
Производител: Sean Daniel Company, Secret Hideout, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Том Круз е начело на актьорския състав на новата филмова версия (след трилогията 1999 - 2008 г.) на легенда, интригувала култури по целия свят още от зората на цивилизацията. Макар да е надеждно затворена в гробница дълбоко под суровата пустиня, древна принцеса (София Бутела), чиято съдба й е несправедливо отнета, е събудена в наши дни. Това, обаче, събужда и зло, разраствало се хилядолетия наред!

От пясъците на Близкия изток през тайни лабиринти под днешен Лондон, филмът предизвиква почуда и вълнение пред този нов свят на богове и чудовища.

Военноморският тюлен Тайлър Колт (Круз) е на мисия в пустинята на Ирак, за да открие група терористи, криещи се в бункер. Неочаквано за него и за екипа му, "терористите" се оказват просто крадци на гробове и всички те са измрели по тайнствен начин. Когато хората на Тайлър влизат в бункера, те също са подложени на въздействието на мистична сила, която не могат да контролират. те бързо установяват, че този бункер е една древна гробница. Скоро те се нахвърлят един срещу друг и само Тайлър успява да се укрие, като навлиза в дълбочина на съоръжението, където открива някакви черни метални саркофази, маркирани с древноегипетски символи...

Анабел Уолис е в ролята на археолога.

Снимките са осъществени в Намибия и Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Алекс Кърцман
В ролите: Том Круз, Ръсел Кроу, София Бутела, Анабел Уолис, Джейк Джонсън, Марван Кензари, Кортни Ванс
Сценаристи: Джон Спейтс, Кристофър Маккуори
Продуценти: Шон Даниъл, Алекс Кърцман, Крис Морган, Роберто Орси
Музика: Брайън Тайлър
Оператор: Бен Сересин
Copyright © 2024 Dir.bg.