Джурасик свят: Рухналото кралство

Jurassic World: Fallen Kingdom

САЩ, Испания | 2018г | 124 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фантастика | Официален сайт
- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 06.06.2018
Премиера в България: 08.06.2018
Премиера на DVD: 15.10.2018
Производител: Amblin Entertainment, Apaches Entertainment, Legendary Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Jurassic Park 5", "Jurassic World 2":
Продължение на "Джурасик свят" (2015).

Смразяващо кръвта преживяване, в което нови и познати герои ще се сблъскат с динозаврите - по-големи, по-ужасяващи и по-реалистични от всякога, впечатляващи и смразяващи кръвта. Отново виждаме Оуен и Клеър, които този път трябва да спасят динозаврите от острова, който е на път да бъде разрушен. За оцеляването на вида е нужна външна намеса, но дали няма да бъде късно?

Минали са четири години, откакто увеселителният парк „Джурасик свят“ е бил разрушен от избягали динозаври. Исла Нублар е изоставен от хората и вече се населява единствено от оцелелите динозаври, които са намерили убежище в джунглата. Когато вулканът на острова се активизира, Оуен (Крис Прат) и Клеър (Брайс Далас Хауърд) се включват в операция по спасяването на колкото може повече видове динозаври.

След пристигането си на Исла Нублар, който бавно бива завладян от горещата лава, експедицията установява, че съществува много по-голям заговор, който може да доведе до опасен световен ред на Земята, невиждан от праисторически времена.

Оуен е твърдо решен да намери любимката си Блу, която все още се скита из джунглата, а Клеър е открила нова доза възхищение към тези създания и ъпревръща тяхното оцеляване в мисията на своя живот. Джеф Голдблъм отново влиза в кожата на емблематичния д-р Иън Малкълм.

Филмът отправя и послание за правата на животните. Динозаврите са алегория на отношението към животните: малтретирането, медицинските експерименти, използването им като оръжия от страна на военните.

Режисьорът Х. А. Байона:
"Продължението ще бъде по-мрачно и страшно от предишния филм, но, благодарение на Крис Прат, ще бъде и смешно. Тъй като е втора стъпка от една трилогия, тя е винаги по-мрачна. Сценарият ме изненада със завоя, който прави с новата история - отиваме там, където сюжетът никога досега не е бил. Хората ще бъдат едновременно шокирани и изненадани!“

Филмът обещава изключителни ефекти, смразяващи кръвта създания и вълнуваща развръзка на сблъсъка между животни и хора.

Снимките са осъществени във Великобритания (април-юни 2017) и на Хаваите (юни - юли 2017).

Свързани новини

„Джурасик свят 2“ с рекорден бюджет Тревъроу: "Джурасик свят 2" е за правата на животните Брайс Далас Хауърд за ролята си в „Джурасик свят 2” Хуан Антонио Байона ще снима „Джурасик свят” Първи кадри от "Джурасик свят: Рухналото кралство" Крис Прат и Анна Фарис се разделят Лято 2017: кината закъсват заради несекващите продължения Първи кадри от "Джурасик свят: Рухналото кралство" Най-очакваните блокбъстъри през 2018 г. „Universal“ подготвят уникално промо шоу "Джурасик свят 3" с премиерна дата Най-добрите трейлъри за годината „Джурасик свят: Рухналото кралство“ превзе американския боксофис Футболът удари по киното: бокс офис България Свят: рекордни приходи през 2018 г. 9% спад на бокс офиса у нас през 2018 г. И пазарът в Русия в рецесия: -6.3% бокс офис за 2018 г. Сам Нийл, Лора Дърн и Джеф Голдблъм в „Jurassic World 3“ Снимките на "Аватар" 2 и 3 скоро ще се възобновят

Кастинг

Режисьор: Хуан Антонио Байона
В ролите: Брайс Далас Хауърд, Крис Прат, Рейф Спол, Тоби Джоунс, Джеф Голдблъм, Тед Ливайн, Джеймс Кромуел, Джералдин Чаплин
Сценаристи: Колин Тревъроу, Дерек Конъли
Продуценти: Белен Атиенца, Франк Маршал, Патрик Краули
Музика: Майкъл Джакино
Оператор: Оскар Фаура
Copyright © 2024 Dir.bg.