Мафия мама

Mafia Mamma

Великобритания, Италия, САЩ | 2023г | 101 минути | Екшън , Комедия , Криминален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 13.04.2023
Премиера в България: 21.04.2023
Производител: Cattleya, Cornerstone Films, Edver Films, Idea(L), Ingenious Media, Cornerstone Films, Bleecker Street
Разпространител: bTV Studios

По идея и сценарна концепция на френската писателка, драматург, сценарист и режисьор Аманда Стерс.

Американска майка от предградията наследява мафиотската империя на дядо си в Италия. Напътствана от консултанта на фирмата, тя се противопоставя на очакванията на всички като нов ръководител на семейния бизнес в Калабрия.

Кристин (Тони Колет) е изправена пред куп предизвикателства: единственият й син иска да замине да учи в колеж, шефът й е сексистка свиня, а за капак на всичко току-що е хванала съпруга си музикант в изневяра с фенка. В този момент тя получава съдбоносно телефонно обаждане от Бианка (Моника Белучи) – доверения консилиери на дядо й, която й съобщава, че старецът е мъртъв и я кани на погребението му в Италия.

Окуражена от най-добрата си приятелка и адвокат Кристин решава, че се нуждае именно от това – пътешествие до Европа на чужди разноски, пълно с паста, вино и красиви мъже. Пътуването започва добре, но когато погребението на дядо й прераства в кървава престрелка, Кристин научава истината. Тя не е там само за да се срещне с роднините си, а за да наследи и застане начело на най-жестоката мафиотска фамилия в Калабрия. Напътствана от Бианка, Кристин трябва да поеме юздите на престъпната организация и да разкрие истинската си същност.

Снимките са осъществени през май-юни 2022 г. в Италия.

Кастинг

Режисьор: Катрин Хардуик
В ролите: Тони Колет, Моника Белучи, София Номвети, Алесандро Бресанело, Едуардо Скарпета, Джей Нател, Франческо Мастрояни
Сценаристи: Джей Майкъл Фелдман, Деби Джун
Продуценти: Тони Колет, Кристофър Саймън, Аманда Стерс
Музика: Алекс Хефес
По книгата на: Аманда Стерс
Оператор: Патрик Мургуя

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.