Дракула

Dracula

САЩ | 1992г | 128 минути | Романтичен , Хорър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.11.1992
Производител: American Zoetrope, Columbia Pictures, Osiris Films

(a.k.a. "Bram Stoker's Dracula")
Версия на "Дракула", която е строго по класическия едноименен роман (1897 г.) на ирландския писател Брам Стокър.

В края на XV век граф Дракула проклина Бог и става вампир, след като жена му (Моника Белучи) - мислейки, че той е загинал в битка - се е самоубила. 400 години по-късно, в Лондон, той се влюбва и прелъстява чужда годеница - жена, в която според него се е преродила съпругата му. Това предизвиква опустошения...

Младият адвокат Джонатан Харкър (в ролята - Киану Рийвс) е назначен в мрачно поселище някъде в Източна Европа. Немъртвият вампир Дракула (Гари Олдман) го хваща и затваря - въодушевен от снимка на Мина Мърей (Уинона Райдър), за която Харкър е сгоден, Дракула тръгва към Лондон.

Във Великобритания той се захваща да господства чрез съблазън и терор и извлича живота от най-близката приятелка на Мина - Луси Уестенра (в ролята - Сади Фрост).

Приятелите на Луси се обединяват, за да прогонят Дракула...

В ролята на проф. Ван Хелсинг влиза уелският актьор Антъни Хопкинс, Лорд Холмууд се играе от Кери Елуес, а д-р Сюард - от Ричард Грант.
Снимките са осъществени през октомври 1991 - януари 1992 г. в САЩ.

Кастинг

Режисьор: Франсис Форд Копола
В ролите: Гари Олдман, Уинона Райдър, Антъни Хопкинс, Киану Рийвс, Ричард Грант, Кери Елуес, Били Кембъл, Сади Фрост, Том Уейтс, Моника Белучи
Сценарист: Джеймс Харт
Продуцент: Франсис Форд Копола
Музика: Войчех Киляр
По книгата на: Ейбрахам Стокър
Оператор: Михаел Балхаус
Copyright © 2024 Dir.bg.