Хари Потър и даровете на смъртта: Част 1

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Великобритания,САЩ | 2010г | 148 минути | Приключенски , Семеен , Фентъзи | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 17.11.2010
Премиера в България: 19.11.2010
Премиера на DVD: 14.11.2011
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: A+ Films

Седмото финално приключение на Хари, Рон и Хърмаяни започва с опасна мисия в търсене на тайната за безсмъртието на Волдемор и ключа към неговото унищожение – хоркруксите. Сами, без помощта на наставниците си и защитата на професор Дъмбълдор, тримата приятели трябва да разчитат един на друг повече от всякога. Но на пътя им стоят тъмни сили, които застрашават единството им.

Междувременно магьосническият свят е станал твърде опасно място за всички врагове на Черния Лорд. Отдавна надвисналата война е започнала и смъртножадните превземат Министерството на Магията и дори Хогуъртс, като тероризират и арестуват всеки, който им се противопостави. Това, което търсят е най-ценното за Волдемор: Хари Потър. Избраният се превръща в преследван, след като смъртножадните се впускат по петите му със заповед от Волдемор да му го доведат…жив.

Единствената надежда на Хари е да открие хоркруксите, преди Волдемор да се добере до него. В търсенето, той попада на стара и почти забравена история – легендата за даровете на смъртта. Ако легендата се окаже истина, Волдемор може да добие могъществото, към което се стреми.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Йейтс
В ролите: Донъл Глийсън, Грег Поуел, Дейвид Тюлис, Рис Ифънс, Ричард Грифитс, Джули Уолтърс, Фиона Шоу, Джейсън Айзъкс, Брендън Глийсън, Кейти Ле Ун, Имелда Стонтън, Уоруик Дейвис, Станислав Яневски, Алън Рикман, Бил Най, Майкъл Гамбън, Рейф Файнс, Джон Хърт, Маги Смит, Евана Линч, Том Фелтън, Бони Райт, Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Рупърт Гринт, Тимъти Спол, Хелена Бонъм Картър
Сценарист: Стив Клавис
Продуценти: Дейвид Барън, Дейвид Хейман
Музика: Александр Деспла
По книгата на: Дж. К. Роулинг
Оператор: Едуардо Сера
Copyright © 2024 Dir.bg.