Враг номер едно

Zero Dark Thirty

- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.12.2012
Премиера в България: 22.02.2013
Производител: Annapurna Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда "Оскар" 2013 г. (звуков монтаж) и 4 номинации
Златен глобус 2013 г. (Джесика Частейн) и 3 номинации
5 номинации от Британската академия 2013 г.
4 номинации от Австралийския филмов институт 2013 г.
Номинация за Грами 2014 г. (саундтрак - Александр Деспла)
Множество награди и номинации от професионални гилдии и от асоциации на филмовите критици

Трилърът разказва за преследването на Осама бин Ладен (1957 - 2011 г.).

Мая (Джесика Частейн) е следовател, посветила десет години от живота си в преследването на най-търсения в света терорист. След терористичния атентат на 11 септември 2011 година, ЦРУ започва разпити на заподозрени агенти на Ал Кайда по света с цел да установи местонахождението на укриващия се Бин Ладен.

След като пристига в секретната квартира на ЦРУ и с очите си вижда бруталните методи за разпит, които се прилагат, Мая помага на непредвидимия си колега Дан (Джейсън Кларк) да се сдобие с информация, която ще помогне за залавянето на Бин Ладен. През следващите години разследването се сблъсква със серия от грешни следи и задънени улици, а търсенето все повече изглежда като обречена кауза.

Междувременно многото случаи с камикадзета в Средния Запад и Европа подсказват, че Ал Кайда няма да се предаде без битка. Тогава, точно когато изглежда, че всички налични улики са отхвърлени , едно старо доказателство отвежда Мая към заподозрян, който може да е свързан с човека, обвинен в организирането на най-големия терористичен акт в историята на Америка.

Кастинг

Режисьор: Катрин Бигълоу
В ролите: Симон Абкарян, Александер Карим, Уахаб Шейх, Джереми Стронг, Джей Джей Кандъл, Харълд Перино, Джесика Частейн, Крис Прат, Дженифър Ийли, Джоуел Еджъртън, Кайл Чандлър, Марк Стронг, Скот Адкинс, Едгар Рамирес, Джейсън Кларк
Сценарист: Марк Боул
Продуценти: Катрин Бигълоу, Марк Боул
Музика: Александр Деспла
Оператор: Грейг Фрейзър
Copyright © 2024 Dir.bg.