Статия от Vanity Fair вдъхнови Клинт Истууд

19.04.2019 г.
Статия от Vanity Fair вдъхнови Клинт ИстуудТой няма намерение да се пенсионира. Само през миналата година излязоха два филма на Клинт Устууд, като „Трафикантът“ стана и касов хит с над 100 милиона долара приходи само в САЩ. Ето че легендарният ветеран на Холивуд съобщи кой ще е следващия му режисьорски проект.

Заглавието му „The Ballad Of Richard Jewell“ отново, както бе и в „Трафикантът“, е базирано на статия, в случая на Vanity Fair. Тя разказва за охранител, чийто живот се преобръща с главата надолу, след като е набеден от репортер, че е заподозрян за атентат по време на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

Ричард Джуъл открива изоставена раница в олимпийския комплекс и подава сигнал за разчистване на района. Така спасява живота на много хора, след детонацията на бомбата. Впоследствие е набеден за основен виновник за терористичния акт. След като е обявен за герой, той се превръща в един от най-мразените хора в Америка. И въпреки, че три месеца по-късно ФБР обявяват невинността му, Ричард не успява да се съвземе от преживяната травма. Той умира на 44-годишна възраст от сърдечен удар през 2007 г.

Преди няколко години бе обявено, че Джона Хил ще играе несправедливо обвинения Джуъл, а Леонардо ДиКаприо е спряган за ролята на неговия адвокат. Истууд обаче ще избира нов актьорски ансамбъл, за който скоро се надяваме да научим повече подробности.

Сценарият на новия филм е дело на Били Рей (“Капитан Филипс“). ДиКаприо и Хил ще са сред продуцентите му, а Истууд се надява да започне снимки през лятото.
Copyright © 2024 Dir.bg.