Кастинг

Кастинг“Наистина бяхме много щастливи, когато успяхме да съберем толкова отлични актьори”, казва продуцентът Брад Грей. “Двама носители на “Оскар- Робърт Де Ниро и Франсис Макдормънд, както и една изгряваща звезда като Джеймс Франко, какво повече може да искаме?!”

Първата работа на Кейтън-Джоунс след като се е захванал с проекта е да намери актьор, който да бъде достатъчно силен и многостранен, за да може да отговаря на формулата на филма, който смесва полицейски съспенс и наситена емоционалност

Тогава той се обръща към своя приятел Робърт Де Ниро, който вече е снимал с него във филма “Животът на момчето”.
”Боб е наистина невероятен като личност, а като актьор определено мога да кажа, че е най-добрият от своето поколение.Никой друг не изглежда по-убедителен с пресъздаването на екранните емоции.

Де Ниро споделя: “Приех ролята защото филма ме впечатли с историята си- Винсънт има съмнения относно това да бъде баща, заради собствения му опит като малко дете в резултат на престъплението на баща му. Но неговият опит да избяга това като се превърне в образцово ченге само затваря кръга и обрича сина си на подобна съдба.

След като Де Ниро поема ролята на Винсънт идва въпросът с намирането на млад актьор, който да изиграе Джоуй. “Трябваше ми някой, който е едновременно млад и зрял и който няма да е притеснен да играе редом с Робърт Де Ниро”, споделя режисьорът. Всичко това той намира в Джеймс Франко, носител на Златен Глобус и нашумял с участието си в блокбастъра “Спайдърмен”.

За ролята на Мишел, приятелката на Винсънт режисьорът е имал нелеката задача да намери актриса с екранно присъствие неотстъпващо на това на Робърт Де Ниро. За целта се спират на носителката на “Оскар” за “Фарго” Франсис Макдормънд.
Copyright © 2024 Dir.bg.