La La Land

La La Land

- 9/10

За филма

В разпространение от: 09.11.2016
Премиера в България: 30.12.2016
Производител: Black Label Media, Gilbert Films, Impostor Pictures, Lionsgate
Разпространител: Лента
Награди и номинации: Награда от кинофестивала във Венеция 2016 г. (най-добра актриса - Ема Стоун)
6 награди и 8 номинации Оскар 2017 г.
5 награди и 6 номинации БАФТА 2017 г.
7 награди Златен глобус 2017 г.
2 награди и номинация Грами 2018 г.
Множество награди и номинации от кинофестивали и асоциации на филмовите критици

Джазовият пианист Себасчън (Райън Гослинг) се влюбва в амбициозната актриса Миа (Ема Стоун) в Лос Анджелис. Заглавието на филма е разговорното име на града, в който мечтите се разбиват на парчета... Заглавието е и ефемизъм за състояние, когато човек е без връзка с реалността.

Историята на Миа и Себасчън и за това, как двамата се борят да вържат двата края в един град, известен с крушенията на мечти и разбиването на сърца. Оригиналният мюзикъл за ежедневния живот се взира в радостта и болката при следването на мечтата.

Мюзикълът получи възторжени отзиви, медийните ревюта го определят като „забележителен”, „чиста филмова магия” и „филм, в който всичко, което можеш да направиш, е да потънеш в прегръдките му”. Сюжетът е семпъл, реалистичен, забавен и ироничен, но едновременно и вдъхновяващ.

Прожекция на Киномания: 16.12.2016 г.

Свързани новини

Още за юбилейната Киномания 2016 "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи Номинации за "Златен глобус" 2017 „Манчестър до морето“ с най-много номинации от Гилдията на екранните актьори Уил Феръл и Кристен Уиг заедно в нов мюзикъл Райън Гослинг и Деймиън Шазел отново работят заедно Обявиха номинациите за БАФТА Продуцентски номинации в очакване на "най-добър филм" на Оскарите Номинациите и на режисьорската гилдия Номинации за Оскар 2017 Награди на Гилдията на продуцентите "LEGO филмът: Батман" начело на бокс офиса в САЩ 60% от американците не знаят кой филм е номиниран за Оскар Венеция 2016 - наградите Награди Оскар 2017: нискобюджетният "Лунна светлина" на върха PricewaterhouseCoopers пое вината за грандиозния гаф на Оскарите Деймиън Шазел е най-младият носител на „Оскар“ в категорията режисура Родриго Прието сяда на режисьорския стол "Изгубеният град Зед" поведе в специалния бокс офис Дискусионен клуб за българско и европейско кино в Дом на киното Кой е филмът "на всички времена" Световни премиери във Венеция на филми на Клуни, Дел Торо, Фриърс и Вирдзи 25 световни и 8 международни премиери на фестивала в Торонто - TIFF Ема Стоун е най-високоплатената актриса Джон Бърнтол в ролята на астронавт Най-печелившите и най-касовите филми на 2017 г. Руските "Оскари": наградите Златен орел 2018 Раздадоха Сезарите Хю Джакман намира следващ проект - "Bad Education" "Първият човек" открива Венеция на 29 август Професионални награди за режисура: Куарон на върха Дани Бойл разкри защо се е отказал от Бонд 25 Марк Уеб се заема с игралната версия на „Снежанка“ "Истината" на Корееда откри фестивала във Венеция 2019 Тематична седмица „Ах, този мюзикъл” от 27 януари Lionsgate пуска свои филми безплатно в YouTube

Кастинг

Режисьор: Деймиън Шазел
В ролите: Райън Гослинг, Ема Стоун, Джей Кей Симънс, Соноя Мидзуно, Сандра Роско, Фин Уитрок, Роузмари ДеУит, Кали Хернандес, Джейсън Фюкс, Джон Лиджънд
Сценарист: Деймиън Шазел
Продуценти: Фред Бъргър, Гари Джилбърт, Джордан Хороуиц, Марк Плат
Музика: Джъстин Хъруиц
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.