Дъмбо

Dumbo

- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.03.2019
Премиера в България: 29.03.2019
Производител: Tim Burton Productions, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Един от най-ярките анимационни образи, появил се за първи път през 1941 година, се завръща на големия екран за нов живот - вече в игрална версия.

Бляскава картина с най-съвременни визуални ефекти на цирковия свят с неговите тайни и необятни предели. Разказва се историята на Холт Фариър (Колин Фарел) - бивш цирков артист, който намира живота си обърнат с главата надолу, връщайки се от войната. Собственикът на цирка Макс Медичи (Дани ДеВито) "вербува" Холт да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище във вече замиращия цирк.

Когато обаче децата на Холт - Паркър и Хобинс разбират, че Дъмбо може да лети, убедителният предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън) и акробатка на име Колет Марчънт (Ева Грийн) се захващат със задачата да превърнат странното дебелокожо създание в истинска звезда. След като поемат грижата за новороденото слонче с големи уши, те разбират, че това не е обикновено създание, а едно невиждано чудо, което ще възроди магията на цирка. Останал без майка си, Дъмбо е напълно зависещ от семейство Фариър, които се превръщат в негови покровители, помагайки му да повярва в себе си повече отвсякога. Възхитителната му дарба не остава дълго в тайна и Вандевър се заема със задачата да превърне Дъмбо в истинска циркова звезда в тандем с акробатката.

Дълбоко пазените тайни на цирка обаче започват да изплуват на повърхността и да превръщат амбициозните планове за бляскаво възраждане на древното изкуство в сложно препятствие по пътя към опазване на истинските ценности.

Филмът е заснет във Великобритания (в студиата Pinewood Studios и Cardington Studios).

(дублирана и субтитрирана версия на български език)

Кастинг

Режисьор: Тим Бъртън
В ролите: Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън, Ева Грийн, Камил Лемешевский, Алън Аркин, Финли Хобинс, Нико Паркър
Сценарист: Ерън Кругър
Продуценти: Катърли Фрауенфелдър, Дерек Фрий, Ерън Кругър, Джъстин Спрингър
Музика: Дани Елфман
Оператор: Бен Дейвис
Copyright © 2018 Dir.bg.