У дома

Home

- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 19.03.2015
Премиера в България: 27.03.2015
Премиера на DVD: 24.08.2015
Производител: DreamWorks Animation
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По книгата "The True Meaning of Smekday" (2007) на американския илюстратор и детски писател Адам Рекс.

Приятелски настроената номадска извънземна раса Буув идва на Земята с надеждата, че така ще се скрие от своя смъртен враг и ще намери своя нов дом. Извънземните бууви не са много адекватни и започват да разселват хората и да реорганизират планетата, мислейки, че правят добро. Техен лидер е капитан Смек (с гласа на Стив Мартин в американския оригинал на лентата).

Един от извънземните - Ох (Джим Парсънс) - е низшестоящ и осъден на изгнание, но случайно уведомява своите неприятели за местонахождението си и е принуден да търси друго скривалище някъде из непознатата за него човешка планета. В негов спътник и неволен съучастник се превръща земното момиче-тийнейджърка Тип (певицата Риана), която си има любяща майки и котарак на име Свинчо и е много съобразителна, като успява да избегне залавянето си в плен. Те се срещат случайно в един магазин и с нейна помощ Ох си проправя път през постапокалиптичната Америка и останалия свят, като научава повече за човешките същества и техните чувства.

Двамата бегълци разбират, че не само галактическите взаимоотношения, но много повече неща са поставени на карта, когато предприемат незабравимото пътешествие на живота си.
Дженифър Лопес озвучава Люси - майката на Тип.

Американската певица от барбадоски произход Риана създава концептуален албум към филма, съставен от 12 оригинални песни.

Филмчето се разпространява в 2D и 3D формат.
(дублирано на български език)



Кастинг

Режисьор: Тим Джонсън
Сценаристи: Том Асъл, Мат Ембър
Продуценти: Мирей Сориа, Сюзан Бюрги
Музика: Лорн Балф
По книгата на: Адам Рекс
Озвучен от: Мат Джоунс, Стив Мартин, Джим Парсънс, Риана, Дженифър Лопес
Copyright © 2024 Dir.bg.