Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Алек Болдуин / Alec Baldwin

Дата на раждане - 03.04.1958
Място на раждане - Масапекуа, Ню Йорк, САЩ

Александър Риа Болдуин III е второ от шесте деца в семейството - и първият, който започва кариера в киното. По-късно по негови стъпки тръгват и неговите братя Даниел, Стивън и Уилям Болдуин. Той започва кариерата си като актьор през 1979 г. по време на следването си в Драматичната школа на нюйоркския университет, обучавайки се в театралния институт на Ли Страсбърг. Професионалният му дебют е в сапунения сериал на NBC "Докторите". След това участва в няколко телевизионни програми, сред които са сериалите на CBS "Приземяването на Нот" и "Ен Би Си" "Облечен в сиво".

Дебютирайки на театралната сцена през 1986 г. в черната комедия на Джо Ортън "Плячка", Алек Болдуин получава наградата "Тиътър Уърлд". След това участва в редица постановки като "Живот, посветен на театъра" на Дейвид Мамет в театъра "Хартман" в Стамфорд и на театралния фестивал в Уилямстаун. На Бродуей е участвал в "Големи пари" на Карли Чърчил и получава награда "Оби" през 1991 г. за изпълнението си в "Прелюдия към една целувка". Той участва в телевизионната постановка на "Трамвай Желание", с участието и на Джесика Ланг, Джон Гудман, и Даян Лейн, излъчена по CBS.

Алек Болдуин е един от спонсорите на театралния фестивал на Бей Стрийт в Кар Харбър и театър "Съркъл Реп" в Ню Йорк. През 1993 г. той отново постъпва в нюйоркския университет, за да завърши следването си, получавайки степен "Бакалавър по изящни изкуства", специалност "Драма". Член е на борда на директорите на "Криейтив Коалишън" (информационна групировка със седалище Ню Йорк), движението "Радетели за американския начин на живот", Градският център на Ню Йорк и Драматичната лига на Ню Йорк. Болдуин е поддръжник на Движението за опазване на река Хъдсън от град Гарисън, щат Ню Йорк и Организацията за защита на животните.

В личния си живот има брак (1993 - 2002) с актрисата Ким Бейсингър, от която има дъщеря, и брак с 26 години по-младата от него йога инструкторка и актриса Хилария Лин Томас, днес Хилария Болдуин, от 2012 г. насам - двамата имат 7 деца (дъщеря, 4 сина, още 2 дъщери; последната е родена през септември 2022 г.).

Филмография

Режисьор: Прекият път към щастието Актьор: Motherless Brooklyn Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си Мисията невъзможна: Разпад Париж може да почака Правилата не важат Снимай първо! Хари Бенсън Алоха Шампионът Mission: Impossible 5 Все още Алис Син жасмин На Рим с любов Рок завинаги Папарацо Не е лесно Споделен живот Гаджето на най-добрия ми приятел С ножица в ръка Добрият пастир От другата страна Купон с Дик и Джейн Елизабеттаун Авиаторът Завръщането на Поли Прекият път към щастието Последният кадър Котката с шапка Убиецът на шанса Бродуей: Златната ера Пърл Харбър Код "Меркурий" Прелюдия към целувка Вечният жених На лов за Червения Октомври Great Balls of Fire! Бийтълджус Работещо момиче Продуцент: Прекият път към щастието Озвучен от: Arctic Dogs Бебе Бос Мадагаскар 2 Кланът Таненбаум

Новини

Алек Болдуин неволно застреля оператор Шей Уигъм в състава на следващите два "Мисията невъзможна" „Motherless Brooklyn“ на Едуард Нортън фаворит в предстоящия сезон на наградите Колин Фърт вече няма да работи с Уди Алън Алек Болдуин влиза в ролята на Доналд Тръмп на Бродуей Продължение на "Бебе Бос" след 4 години Филм за Ламборгини и Ферари Маккуори: палим фитила на "Мисията невъзможна 6" Алек Болдуин и Шон Харис отново ще се снимат в „Мисията невъзможна” "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи "Downsizing" на Алекзандър Пейн с премиерна дата от Paramount Съпругата на Франсис Форд Копола с първи игрален филм Кино дайджест с 10 кратки новини Алек Болдуин и Деми Мур в проекта „Сляп” Робърт Дауни мл. и Том Хидълстън се присъединиха към каста на „Бийтълджус 2” Холивудските филмови награди 2014 откриха сезона на наградите Том Круз на снимачната площадка на “Невъзможна мисия 5” Мисията невъзможна 5 Мариса Томей и Алек Болдуин - в комедията “Lucky Them” Алек Болдуин и Том Круз - в “Rock of Ages” Алек Болдуин дарил милион долара на училище Болдуин отрича секс с операторка на секс телефон Алек Болдуин прекара деня след “Оскар”-ите в съда Разводът между Алек Болдуин и Ким Бейсинджър започва да става грозен Алек Болдуин има нова приятелка
Copyright © 2024 Dir.bg.