Мери Попинз се завръща

Mary Poppins Returns

- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 19.12.2018
Премиера в България: 21.12.2018
Производител: Marc Platt Productions, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: 4 номинации за Оскар 2019 г.
4 номинации за Златен глобус 2019 г.
3 номинации за БАФТА 2019 г.

Продължение на семейното фентъзи "Мери Попинз" от 1964 г.
По литературните оригинали (1934 - 1988 г.) на британската писателка, актриса и журналистка Памела Травърз.

Лондон по време на Голямата депресия. След семейна трагедия, порасналите Джейн и брат й Майкъл Банкс (Емили Мортимър и Бен Уишоу) с трите му деца са посетени от загадъчната Мери Попинз (Емили Блънт). С помощта на уникалните й магични умения и на нейния приятел и уличен музикант Джак (Лин-Мануел Миранда), тя помага на семейството да преоткрие радостта и чудесата, които са изчезнали от живота му.

Най-популярната бавачка в историята идва за ново приказно приключение в кината. Любимата детегледачка има уникални способности и може да превърне всяко рутинно задължение в незабравимо фантастично преживяване. Мери Попинз се завръща, за да помогне на следващото поколение в семейство Банкс да намери отново радостта и щастието от живота, които му липсват след загубата на техен близък. Към енигматичната бавачка се присъединява нейният приятел Джак – оптимистичен фенерджия, който й помага да внесе светлина и живот по улиците на Лондон.

Градът е Лондон, десетилетието е 30-те години на ХХ в. по време на Депресията. Или 24 години след действието на оригиналния филм. Майкъл Банкс работи в банката, където е работил и баща му. Той все още живее на улица „Черешово дърво“ №17 с трите си деца Анабел, Джорджи и Джон и тяхната икономка Елън (Джули Уолтърс). Следвайки традицията на своята майка, Джейн Банкс се бори за правата на работниците и помага на семейството на Майкъл. Когато семейството преживява загуба на техен близък, Мери Попинз магически се появява отново в живота им и с помощта на Джак връща радостта и щастието в дома им.

Колин Фърт е Уилям Уедърол Уилкинс, Мерил Стрийп е ексцентричната братовчедка на Мери - Топси, а в ролите на трите нови деца в семейство Банкс са Пикси Дейвис, Натаниел Сале и дебютантът Джоуел Доусън. Анджела Лансбъри играе продавачката на балони, а Дик Ван Дайк е г-н Доус, пенсионираният председател на банката, сега управлявана от героя на Колин Фърт.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьор: Роб Маршал
В ролите: Емили Блънт, Колин Фърт, Мерил Стрийп, Лин-Мануел Миранда, Бен Уишоу, Емили Мортимър, Крисчън Диксън, Анджела Лансбъри, Дик Ван Дайк, Джули Уолтърс
Сценарист: Дейвид Магий
Продуценти: Джон ДеЛука, Роб Маршал, Марк Плат
Музика: Марк Шейман, Скот Уитман
По книгата на: Памела Травърз
Оператор: Дион Бийби
Copyright © 2024 Dir.bg.