Лично правосъдие

Death Wish

- 6.7/10

За филма

В разпространение от: 01.03.2018
Премиера в България: 09.03.2018
Производител: Metro-Goldwyn-Mayer, Paramount Pictures, Annapurna Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По романа "Death Wish" (1972 г.) на американския писател Брайън Гарфилд. Римейк на едноименния филм (озаглавен "Смъртоносно желание", видеокасета на Тандем видео) от 1974 г.

Благоразумният иначе баща Пол Кърси (Брус Уилис) се превръща в машина за убиване, след като семейството му е разделено от акт на насилие.

Една нова, сурова и изпълнена с напрежение филмова версия на романа. Трилърът разказва историята на д-р Кърси (Уилис) – хирург, който работи в спешното отделение на болница в Чикаго, където ежедневно вижда крайния резултат от насилието по улиците на града. Един ден неговата съпруга (Елизабет Шу) и дъщеря му (Камила Морон) са брутално нападнати в дома им. Полицията, претоварена от огромното количество престъпления, е неспособна да разреши случая и - за да получи справедливост - Пол е принуден сам да издири и отмъсти на нападателите на семейството си, поемайки правосъдието в свои ръце.

Когато анонимното избиване на престъпници привлича вниманието на медиите, хората започват да се чудят дали смъртоносният отмъстител е ангел хранител или персонификация на "мрачния жътвар"... Пол Кърси се превръща в човек с две лица: спасява живот и го отнема. Съпруг и баща, който опитва да се грижи за семейството си и сенчеста фигура, бореща се с престъпността в Чикаго; хирург, вадещ куршуми от телата на заподозрени, и мъж, търсещ справедливост, когото обществото нарича Неумолимия жътвар, а полицията преследва и неусетно притиска.

Филмът е поразяващ портрет, предизвикващ нашите традиционни представи за света, в който живеем - и провокира силни реакции. Пренасяйки в наши дни дълбоките и сложни теми от романа на Брайън Гарфилд и вкарвайки нови вълнуващи елементи и непоколебим поглед към психиката на хората, екшънът предлага незабравимо изживяване.

Кастинг

Режисьор: Илай Рот
В ролите: Брус Уилис, Винсънт Д'Онофрио, Елизабет Шу, Джак Кеси, Дийн Норис, Боу Нап, Майк Епс, Кимбърли Елийс
Сценаристи: Джо Карнахен, Илай Рот
Продуценти: Роджър Бърнбаум, Силвестър Сталоун
Музика: Лудвиг Йорансон
По книгата на: Брайън Гарфилд
Оператор: Роджиър Стофърс
Copyright © 2024 Dir.bg.